bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Stripe, Ödeme Yöntemi Olarak Bitcoin’e Sıcak Bakıyor

stripe odeme yontemi olarak bitcoine sicak bakiyor 2

Çevrimiçi ödeme şirketi Stripe, ilk olarak 2014 yılında Bitcoin kabul etmeye başlamıştı. Ancak daha sonra ana zincirdeki işlem onay süreleri ve ücretler nedeniyle 2018’de bu hizmetini durdurmaya karar verdi. Şimdi Stripeın kurucu ortağı John Collison’a göre şirket, gelecekte bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimini kabul etmeyi reddetmiyor.

Stripe Yeniden Bitcoin Kabul Etmeye Başlayabilir

Çevrimiçi ödeme şirketi Stripe, daha önce Bitcoin kabul etmeye başlamış fakat daha sonra bu hizmeti askıya almıştı. Stripe’ın kurucu ortağı John Collison, Fintech Abu Dabi festivalinde CNBC tarafından yönetilen bir panelde, “Kripto, birçok farklı insan için çok farklı şeyler ifade ediyor” dedi.

Collison’a göre şirket, kripto kabulünü yeniden başlatmaya hazır olduğunu kesin olarak söylemeye henüz hazır değil, ancak yine de gelecekte gerçekleşebilecek bir olasılık olarak bakıyor.

stripe odeme yontemi olarak bitcoine sicak bakiyor

Stripe’ın kurucu ortağı John Collison, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Kripto para birimlerini daha iyi hale getirmek ve özellikle bir ödeme yöntemi olarak ölçeklenebilir ve kabul edilebilir bir maliyetle son zamanlarda birçok gelişme oldu.

Collison, Stripe’in tekrar bir ödeme yöntemi olarak kriptoyu kabul etmeye başlayıp başlamayacağı sorulduğunda ise şu şekilde cevap verdi:

Henüz yapmıyoruz, ancak bunu yapmamızın mantıksız olmadığını düşünüyorum.

Şirket kısa süre önce kriptoyu ve internetin yeni, merkezi olmayan bir versiyonuna atıfta bulunan “Web3”ü kavramını keşfetmek için bir ekip kurdu.

Söz konusu olan bu adım, Stripe‘in Kripto Mühendisliği Başkanı Guillaume Poncin, tarafından yönetiliyor. Bu ayın başlarında şirket, kripto odaklı risk sermayesi şirketi Paradigm’in kurucu ortağı Matt Huang’ı da yönetim kuruluna atamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala