bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,931.93 0.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,117.31 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 580.29 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 173.53 1.78%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521502 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479974 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153359 1.01%

Stargate Finance (STG) Nedir?

stargate finance nedir

Stargate Finance, bir likidite aktarım protokolüdür.

  • Stargate ile kullanıcılar ve dApp’ler, protokolün birleşik likidite havuzlarına anında erişirken yerel varlıkları çapraz zincirler arasında transfer edebilir.
  • Stargate, zincirler arası varlık etkileşimini kolaylaştırmak için Ultra Light Node çapraz zincir LayerZero protokolünü kullanan ilk projedir.


STG aynı zamanda USDT, USDC, BUSD vb. gibi çoklu blockchain’leri destekleyen stabilcoin’lerin likidite madenciliğini destekleyebilir ve yatırımcılar stabilcoin’leri üzerinden yıllık %20’ye varan getiri elde edebilir.

Stargate Finance, tamamen birleştirilebilir bir yerel varlık köprüsü sunmayı amaçlayan modern bir merkezsiz kripto para borsasıdır. Blockchain’ler arası likidite taşıma protokolü olarak tanımlanan Stargate Finance, kullanıcıların çeşitli havuzlara likidite eklemelerine, varlıkları stake etmelerine ve yerel varlıkları transfer etmelerine olanak sağlıyor.

Kullanıcılar Stargate Finance’te farming de yapabilir. Kullanıcılar token’lerini Stargate Finance’te stake ettiğinde Stargate Finance borsasının geleceğini etkileyecek kararlarda söz sahibi olur. Stargate Finance borsasını kullanmak isteyenlerin sadece cüzdanlarını borsaya bağlamaları yeterli. Stargate Finance’in geliştirici ekibi, platformun arayüzünün hem yeni hem de profesyonel yatırımcılar için oldukça kullanışlı olduğunu belirtiyor.

Stargate Finance temel olarak stabilcoin’lere odaklanıyor. Kullanıcılar ayrıca birleşik likidite havuzlarının yanı sıra kapsamlı farming özellikleriyle yüksek getiri elde edebilirler. Stargate Finance, LayerZero Labs tarafından başlatılmış olsa da, topluluk odaklı bir proje olarak kabul ediliyor. LayerZero Labs, Stargate Finance kullanıcılarına olası sorunlarda belgeler ve teknik incelemelerle tam şeffaflık sağlıyor.

Stargate Finance projesinin Temel Özellikleri

Çapraz zincirler arası üçgen problemini çözen Stargate Finance, kullanıcılarına dönüşüm, likidite havuzu, likidite madenciliği ve stake etme avantajlarını sağlıyor.

  • Dönüşüm: Kullanıcılar Stargate’teki birleşik likidite havuzlarında varlıklarını 1:1 oranda çapraz zincirler arasında takas edebilir. Ayrıca kullanıcıların Wrapped varlıklar için ekstra olarak ücret ödemesine gerek kalmıyor.
  • Likidite Madenciliği: Stargate’in Omni Chain protokolünde likidite sağlamak için Stargate, likidite sağlayıcılarının STG token’leri kazanabileceği bir stabilcoin likidite madenciliği ödül mekanizması öneriyor.
  • Rehin: STG token sahipleri Stargate’in yönetişim tokenı “veSTG “yi kazanmak için varlıklarını stake edebilir ve Stargate topluluk yönetişimine katılarak Stargate Finance’in geleceğine ilişkin önemli kararlar alabilir.

Stargate Finance (STG) Nasıl Çalışır?

Stargate Finance (STG), takas işlemlerinin sorunsuz ve kolay şekilde yapılması için geliştirilmiştir. Kullanıcılarına ve dApp’lere farklı blokzincirler arasında likidite havuzlarına erişerek yerel varlıkları bire bir oranda takas etme imkânı sunmaktadır. Stargate protokolünün amacı, zincirler arası likidite transferini basit, tek seferlik bir işlem haline getirmektir. 

Stargate Finance (STG), herhangi bir zincirdeki herhangi bir varlıktan diğer herhangi bir zincirdeki herhangi bir varlığa tek tıklamayla takas yapılmasına izin verir. Stargate Finance (STG)’a dayanan SushiXSwap, kullanıcıların Sushi’nin arayüzünden hiç ayrılmadan kaynak zincirinden tek bir işlemde Polygon üzerinde AAVE için Ethereum üzerinde DAI alışverişinde bulunmalarına olanak tanır. Kullanıcılar, hem kaynak hem de hedef zincir gaz ücretlerini tek bir işlemde ödeme imkanına sahiptir. Hedef zincirde gelecekteki gas ücretleri için ek varlıklar da sağlamak mümkündür.

STG Token Ekonomisi

STG, Stargate’in yerel token’idir. STG’nin toplam ve maksimum token arzı 1.000.000.000 STG olarak belirlenmiştir.

Stargate Finance’in token’i STG’nin dolaşımdaki arzı ise 171.000.000 STG seviyesinde.

STG token’ler likidite sağlama, stake etme ve Stargate protokolüyle ilgili yönetişim kararları almak için kullanılır.

Kullanıcılar doğrudan Stargate protokolüne likidite ekleyebilir ve karşılığında stablecoin ödülleri kazanabilirler.

Şu anda, birleşik likidite havuzlarıyla farming yapan bazı kullanıcılar yaklaşık %30 oranında yıllık getiri elde ediyor.

STG sahipleri, Stargate’in yönetim tokenı olan veSTG’yi kazanmak için token’lerini stake edebilirler. veSTG tokenlerine sahip olduklarında, tartışmaya açılan tüm girişimler ve teklifler için oy kullanabilirler.

Ekip hakkında

Stargate, LayerZero Labs ekibi tarafından geliştirilmiştir. LayerZero Labs ise Bryan Pellegrino, Ryan Zarick ve Caleb Banister tarafından kurulmuştur. Layer Labs’in CEO’su olarak Bryan Pellegrino, CTO’su olarak Ryan Zarick görev yapıyor. Bu üç isim de New Hampshire Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun oldu.

New Hampshire Uni
Bryan Pellegrino, Ryan Zarick ve Caleb Banister mezun oldu New Hampshire Bilgisayar Bilimleri Fakültesi

Üçlü 2010 yılında yazılım geliştirme şirketi Coder Den’i kurdu. Ryan Zarick ve Caleb Banister ayrıca 80Trill ve Minimal AI’ı kurdu.

Bryan Pellegrino ise 2017 yılında OpenToken’ı kurdu. Bryan Pellegrino, Ryan Zarick ve Caleb Banister, 2021 yılında ise LayerZero Labs’ kurmak için yeniden bir araya geldi.

STG Coin Kaç TL

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Stargate Finance coin 0,003850 TL‘den işlem görüyor. Stargate Finance token fiyatı son 24 saat içerisinde -1.60% değişim gösterdi. STG token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 4,176,894 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 93,086,071 dolar seviyesinde.

STG Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Stargate Finance coin $ 0.456407 dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Mart ayı itibariyle STG coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.002965 dolarla kaydetti. Bununla birlikte STG yılın en düşük seviyesini ise 0,00004185 dolarla belirledi.

STG Coin Grafiği

Anlık olarak güncellenen STG Coin grafiği üzerinden Stargate Finance fiyatını takip edebilirsiniz. İşte STG/USD grafiği.

Stargate Finance (STG) Nasıl Satın Alınır?

Stargate Finance (STG) token’larını Binance, GateIO, Uniswap, Huobi Global gibi borsalarda hesap açıp ardından kimliğinizi doğruladıktan sonra STG/USDT, STG/USDC, STG/BTC gibi işlem çiftlerinden alım gerçekleştirebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala