bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,550.49 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,987.59 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 598.18 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 144.88 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512835 2.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452512 1.82%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147957 1.23%

Standard Chartered, tokenizasyon dünyasına resmen adım attı

Standard Charteredden BTC Tahmini2

Londra merkezli bankacılık devi Standard Chartered, tokenizasyon dünyasına resmen adım attı. Bankanın yatırım ve inovasyon kolu olan SC Ventures, Libeara adlı bir tokenizasyon platformu başlattı.

SC Ventures’ten yapılan açıklamada Libeara’nın Singapur merkezli ayrı bir şirket olarak kurulduğu belirtildi. SC Ventures Başkanı Alex Manson, Libeara’nın heyecan verici yeni bir girişim olduğunu söyledi. Manson, “Tokenizasyon bazı varlık sınıfını yaygın bir şekilde kullanılabilir hale getirecek. Zodia Custody ve Zodia Markets ile kurumsal düzeyde saklama ve dijital varlık takasına sahibiz. Libeara müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için bir sonraki adım” ifadelerini kullandı.

Libeara, 16 yılı aşkın bir süre Standard Chartered grubunda çalışmış olan Aaron Gwak tarafından yönetiliyor. Yeni girişim, fon yöneticilerinin, hükümetlerin ve ihraççıların düzenlenmiş menkul kıymet token’ları üzerinde işlem yapmalarını amaçlıyor. Libeara’nın ortakları arasında Fireblocks, Chainalysis, Chekk ve StraitsX aracılığıyla Fazz yer alıyor.

Libeara, yatırımcılar için tokenize edilmiş Singapur doları devlet tahvili fonunun oluşturulmasına yardımcı olmak için Singapur tarafından düzenlenen fon platformu olan FundBridge Capital ile ortaklık kurdu. Gwak, ilk kez Singapur Doları devlet tahvili fonunun token formatında yatırımcılara sunulacağını söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala