bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,613.12 3.75%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.30 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 578.61 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 182.37 6.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597637 2.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415648 5.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131958 6.11%

Stake edilen ETH menkul kıymet olabilir mi?

spot eth etf sec

Galaxy Research’ten Alex Thorn, spot Ethereum ETF gündeminin ortasında stake edilmiş ETH’lerin potansiyel olarak menkul kıymet görülebileceğine değindi.

Kripto sektöründe gündemin yeni oyuncusu Ether (ETH) oldu. ETF analistlerinin spot Ethereum ETF’lerinin onaylanma ihtimalini yüzde 75’e çıkarması, kripto para birimlerinde adeta boğa koşusunu başlattı. Birçok altcoin, dip bölgelerden sansasyonel çıkışlara imza attılar.

Gündem spot Ethereum ETF’lere odaklanmışken, Galaxy Research’ten Alex Thorn çarpıcı açıklamalarda bulundu. Thorn, ABD’li düzenleyici kurum SEC’nin stake edilen ETH’leri bir menkul kıymet olarak sınıflandırmasından endişe duyduğunu ifade etti.

Spot ether eth

Ethereum için tehlike kapıda mı?

Galaxy Research’ten Alex Thorn, ABD’li düzenleyici kurumun ideallerini koruyarak spot Ethereum ETF’leri onaylayabileceğini öne sürdü. Thorn’a göre, SEC’nin başvuruları onaylamaya yönelik hamlesi, mahkemedeki Ether davalarıyla uyumlu olacak.

Thorn, “Eğer SEC’nin Ethereum ETF’lerde tam tersi bir karar (onaylama) vereceğine dair spekülasyon doğruysa tahminim, ETH’nin menkul kıymet olmadığı ancak stake edilen ETH’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılacağı yönünde. Denge kurmaya çalışacaklarını düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Thorn’un düşüncelerine yorum yapan bir topluluk üyesi, ETH’yi bir ETF içinde stake etmenin likidite engelleri oluşturup oluşturmayacağı ve mevzuata uymayı zorlaştırıp zorlaştırmayacağı konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi. Thorn, emin olmadığını, ancak Avrupa’da işlem gören ürünlerin (ETP’ler) stake hizmeti sunduğunu belirtti.

Bilindiği üzere SEC, ETH için menkul kıymet iddiasında bulundu ve dava yolunu tercih etti. Uzmanlar, SEC’nin Ether ETF’leri konusunda üstünlük kurmayı deneyeceğini düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala