bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.96 0.49%
bnb
BNB (BNB) $ 603.90 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 143.79 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525009 0.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466552 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149578 1.75%

Sri Lanka, Kripto Girişimleri için Bir Ekip Oluşturacak

sri lanka kripto cozumleri icin bir ekip olusturuyor

Sri Lanka kabinesi, dijital bankacılık, blok zinciri ve kripto madenciliği çözümlerine yönelik girişimleri denetleyecek bir ekip oluşturmayı düşünüyor. Hükümet Enformasyon Bölümü’nden yapılan basın açılamasına göre; basın açıklamasında dijital çözümler üzerine odaklanılan alanlarda yabancı yatırım çekme hedeflerinin olduğu bildirildi.

Oluşturulacak ekip ayrıca, blok zincirinin benimsenmesi durumunda kara para aklamayı, terörizmin finansmanını ve teknolojiyle ilgili diğer suç faaliyetlerini önlemenin yollarını arayacak.

sri lanka kripto cozumleri icin bir ekip olusturuyor 2

Sri Lanka Oluşturulacak Ekip ile Rekabete Ayak Uyduracak

Sri Lanka oluşturacakları ekip ile halihazırda blok zinciri ve kripto sektörünü değerlendirme sürecinde olan diğer Güney Asya akranlarına ayak uydurmayı amaçlıyor. Bu yılın Kalkınma Koordinasyon ve İzleme Bakanı olan bir kabine üyesi olan Namal Rajapaksa, ekonomiyi geliştirmenin bir parçası olarak ülkede block zincir teknolojisini kullanılmasını gerektiğini dile getirmişti.

Rajapaksa, ayrıca ülkenin blok zincirine daha fazla odaklanması gerektiğinin altını çiziliyor. Bununla beraber, ülkenin potansiyelini daha küreselleştirebilecek, dijital ekonomisini genişletebilecek ve aynı zamanda e-ticaret platformları oluşturabilmek için block zincir kullanması gerektiğini savundu. 

Hükümet yetkilisi, sektörün büyük döviz yaratabileceğini ve aynı zamanda büyük ölçekli istihdam yaratabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala