bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,367.25 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,143.52 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 610.38 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 143.28 1.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527859 0.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472977 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150686 0.13%

Square, Bitcoin Odaklı Merkeziyetsiz Borsa tbDEX’i Duyurdu

square-bitcoin-odakli-merkeziyetsiz-borsa-tbdexi-duyurdu

Twitter’ın kurucu ve CEO’su Jack Dorsey tarafından kurulan ve yönetilen Square, başta Bitcoin olmak üzere kripto paralara olan desteği ve yatırımları ile bilinen bir şirket. Son olarak Square, bir süredir planladığı Bitcoin (BTC) odaklı merkeziyetsiz borsası tbDEX’i duyurdu.

Square, tbDEX ile Merkeziyetsiz Borsa Planını Hayata Geçirdi

Jack Dorsey uzun süredir Bitcoin ve kripto varlık destekçisi olarak biliniyor. Daha önce sizlere aktardığımız üzere Dorsey kendi merkeziyetsiz borsası üzerine çalışmalara başlamıştı. Sonuç olarak Dorsey’in açıklamalarından kısa bir süre sonra tbDEX duyuruldu. Merkeziyetsiz borsanın whitepaper‘ında yazan bazı önemli detaylar ise şu şekilde:

“tbDEX, likidite sağlarken, varlıkları (Bitcoin (BTC), fiat para veya gerçek dünya malları gibi) değiş tokuş etmek için bir kullanılan protokoldür.

square bitcoin odakli merkeziyetsiz borsa tbdexi duyurdu

tbDEX protokolü olarak adlandırılan bu yapı, “sosyal güven oluşturmak için bir çerçeve sağlayarak, gerçek dünyada kimliğin kaynağını oluşturmak için merkeziyetsiz kimlik (DID) ve doğrulanabilir kimlik bilgilerini (VC’ler) kullanarak varlıklar arasındaki merkeziyetsiz bir alışveriş ağ akışını kolaylaştırır.”

Ek olarak makale, “Bu, kripto varlıkları ve merkeziyetsiz finansal hizmetlerini herkes için daha erişilebilir hale getiriyor” iddiasıyla geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala