bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,880.12 0.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,132.77 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 589.94 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.19 0.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52925 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457203 1.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160282 0.23%

‘Spot ETF’ler Bitcoin ağının sonunu getirebilir’

grayscale karari sonrasinda bitcoin yukselise gecti

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına kesin cevap vermesi gereken tarih yaklaşırken bir yorum da BitMEX’in eski CEO’su ve kripto para ünlüsü Arthur Hayes’ten geldi.

Çoğu kripto para uzmanı, SEC’in Bitcoin ETF başvurularına onay vermesinin ardından olumlu gelişmeler olacağını tahmin etse de Arthur Hayes piyasayla hemfikir değil. Eski BitMEX CEO’su fonlar onay aldığı takdirde Bitcoin ağının BlackRock ve diğer finans devlerinin eline geçmesi ihtimali üzerinde durdu:

“Bitcoin insanlık tarihinde hareket ettiği takdirde var olan ilk parasal varlıktır. İki farklı finansal aktör arasında bir transfer olmadığı takdirde madencilerin ağ güvenliğini sağlamak adına kullandıkları enerji, maliyetleri karşılamayacak.”

Hayes, Bitcoin’in toplam arz sınırına ulaşacağı tahmin edilen 2140 senesinde ödüllerin düşük seviyelere gelmesi nedeniyle ağın durma noktasına gelebileceği yorumunu yaptı.

BitMEX kurucusu, dev varlık yöneticilerinin sektöre dahil olmasıyla Bitcoin’in bir değer saklama aracından öte finansal varlık olarak değerlendirilmesinden endişeleniyor. Hayes’e göre yatırımcıların piyasadan kripto para satın almak yerine diğer yatırım araçlarına yönelmesi büyük sorunlara yol açabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala