bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Spot Bitcoin ETF’lerinde dikkat çeken veri: 2 milyar dolar!

spot bitcoin etf the nine

The Nine olarak adlandırılan dokuz spot Bitcoin ETF, üst üste iki işlem gününde 2 milyar dolarlık işlem hacmi elde etti.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) yükseliş yönlü hareketliliği, kurumsal adımları da etkiledi. Net çıkış odaklı ilerleyen Grayscale haricindeki diğer dokuz spot Bitcoin ETF sağlayıcısı, piyasaya umut aşılıyor. The Nine olarak adlandırılan dokuz spot Bitcoin ETF, üst üste ikinci işlem gününde 2 milyar dolarlık hacim elde ederek talep faizinin sıcaklığını gözler önüne serdi.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 27 Şubat tarihinde The Nine’ı irdeledi. Balchunas, “The Nine için bir başka yoğun hacim günü.” dedi. Analist, iplerin Grayscale’den BlackRock’a dönmesine de dikkat çekti.

Spot Bitcoin ETF’lerinde rekor hacim

Grayscale haricinde tutulan spot Bitcoin ETF’ler rekor hacim elde ediyor. The Nine olarak adlandırılan dokuz spot Bitcoin ETF’i iki gün üst üste 2 milyar dolar hacim oluşturdu.

Konu hakkında açıklama yapan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, BlackRock’ı öne sürdü. Balchunas, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF ürünü olan IBIT’in 1,3 milyar dolar hacim ile kendi rekorunu kırdığını belirtti.

Analist, IBIT’in elde ettiği hacmi ABD hisse senedi piyasası ile kıyasladı. Balchunas’a göre, IBIT’in geçtiğimiz günki işlem hacmi büyük sermayeli ABD hisse senetlerinin önüne geçti.

Balchunas’ın verilerine göre, BlackRock’ın iShares Bitcoin ETF (IBIT) ürünü, 27 Şubat tarihinde yaklaşık 100 bin bireysel işleme tanıklık etti. Önceki günlerde IBIT, günlük ortalama 30 bin ila 60 bin arasında işlem sayısına imza attı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala