bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,873.58 2.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,007.89 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 582.40 1.33%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 5.26%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523503 2.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440829 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148575 4.86%

Spot Bitcoin ETF’leri ikinci haftayı nasıl kapattı?

bitcoin etf 1

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayıyla işlem görmeye başlayan spot Bitcoin ETF’leri ikinci işlem haftasını geride bıraktı. Çarşamba ve Perşembe günleri kripto piyasasındaki durgunluk işlem hacimlerine yansırken haftanın son senasında BTC fiyatının 42 bin doları aşması fonlara olumlu yansıdı.

BlackRock’ın ABD borsalarına ihraç ettiği iShares Bitcoin Trust (IBIT), ikinci işlem haftasını tamamlarken yeni bir dönüm noktasına ulaştı. Bloomberg ETF analisti James Seyffart’ın paylaşımına göre IBIT fonunun yönetimi altındaki varlıkların toplam değeri 2 milyar seviyesini aştı.

Seyffart, BlackRock’ın büyük bir dönüm noktasına ulaştığını vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“Bugün IBIT fonu için büyük bir gündü. GBTC açık ara farkla likidite lideri olsa da başta IBIT olmak üzere diğer ETF’ler arayı kapatıyor.”

Grayscale’da çıkış yavaşlıyor

Vadeliden spota dönüşüm esnasında iskonto oranlarındaki değişimden kâr eden yatırımcıların satışıyla karşı karşıya kalan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF’inde baskı azalıyor. BitMEX Research’ün bu gece yaptığı paylaşıma göre haftanın son seansında GBTC fonundan 255 milyon dolar çıkış gerçekleşti. Araştırmacılar, GBTC fonundan bugüne kadar 5 milyar doların dışarı hareket ettiğini ekledi.

Bloomberg analisti James Seyffart, bu rakamın ilk günden bu yana kaydedilen en zayıf veri olduğunu belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala