bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Spot Bitcoin ETF’e onay bekleyen BlackRock’ta sürpriz karar

sec blackrockin bitcoin etf basvurusunu kabul etti 2

BlackRock, sektördeki hızlı değişikliklere yanıt olarak yaklaşık yüzde 3’lük bir işgücü azaltma kararı aldı. 600 çalışanını işten çıkaracak olan şirketin CEO’su Larry Fink ve Başkan Rob Kapito, sektördeki teknolojik dönüşümü vurgulayarak, şirketin bazı bölümlerini genişletmesine rağmen toplam çalışan sayısını azaltma kararı aldığını belirtti.

“Sektörümüzün BlackRock’un kuruluşundan bu yana herhangi bir zamanda olduğundan daha hızlı değiştiğini görüyoruz” diyen Fink ve Kapito, küçülme planının yılın tamamını kapsamayacağı belirtildi. BlackRock’un açıklamasına göre şirket 2024 sonunda büyümüş olacak.

Bildiride, “İstihdam eklemeye ve temel büyüme alanlarını desteklemek için yetenekler geliştirmeye devam ettikçe daha büyük bir iş gücüne sahip olmayı bekliyoruz” denildi.

Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanma beklentisi içinde küçülme planı dikkat çekici oldu. Bugün SEC tarafından BlackRock’ın da dahil olabileceği bir grup Bitcoin ETF‘in ABD’de işlem görmek üzere onaylanması bekleniyor.

Geçen Ocak da benzer bir duyuru yapılmıştı

BlackRock 2023’ün Ekim ayında müşterilerin üçüncü çeyrekte uzun vadeli yatırım fonlarından 13 milyar dolar çektiğini bildirmişti. Şirketin yönetim altındaki toplam varlıkları önceki çeyrekte 9,4 trilyon dolardan yüzde 3,2 düşüşle 9,1 trilyon dolara düşmüştü.

BlackRock ayrıca 2023’ün Ocak ayında da iş gücünün yaklaşık yüzde 2,5’ini yani 500 kişiyi işten çıkarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala