bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,815.37 5.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,366.22 7.12%
bnb
BNB (BNB) $ 528.19 8.90%
solana
Solana (SOL) $ 183.05 9.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599098 3.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.621257 9.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.131616 12.72%

Paylaş

Spor Dünyası ve Blockchain | Kripto Meydanı

Kripto Meydanı’nda bu ay; 2023 Dünya Kupası ile birlikte fan tokenlar, akıllı kontratlar ve spor dünyasında blockchain konuları Kıvılcım Harika Ertunç’un sunumuyla Doğa Özcan, Sema Tuğçe Dikici, Mert Algaç ile birlikte konuşuldu.

Nelerden Bahsedildi?

Levent Kolektif House’ta gerçekleşen etkinlikte Doğa Özcan, Sema Tuğçe Dikici ve Mert Altaç hem spor hem de Blockchain sektörünün gelişimine değinirken, ortak paydadaki gelişimi de katılımcılar ile paylaştı.

Aralık ayında beşincisi düzenlenen Kripto Meydanı’nda ana konu spor ve Blockchain oldu. Dünya Kupası boyunca birbirine yakın iki sektör olan futbol ve kriptolar da sık sık gündeme geldi. Özellikle fan token’ların işlem hacimlerinde deyim yerindeyse bir patlama yaşanırken, hem yatırımcı hem de spor severlerin dikkati bu alana çekilmiş durumda. Konuya fan token’lara bakış açısıyla giriş yapan fantezi futbol projesi ScoutHub’ın CEO’su Doğa Özcan, fan token’ların kullanıcılarına kazandırdığı katkıların tam olarak anlaşılamadığını ve kripto ile fan token arasındaki ayrımın iyi yapılması gerektiğini belirtti.

Spor ve Blockchain Gün Geçtikçe Yakınlaşıyor

Özcan’ın sözlerine ek olarak sektördeki gelişimi ele alan Sena Tuğçe Dikici, takımlar ve fan token sahipleri ile ticari ve maddi bir ilişkinin ötesinde bir bağ kurulduğunu söyledi. Bununla birlikte bu bağın fan token sahiplerine para ile alamayacakları çok sayıda şey kattığını da vurguladı.

Diğer taraftan konuya yatırım ve borsa açısından yaklaşan Mert Altaç ise fan token’lara olan ilginin günden güne arttığını belirtti.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı. Öğrencilik yıllarında üniversitenin resmi yayın organı İletim Gazetesi’nde muhabir ve editör olarak çalıştı. Aynı yıl Vatan Gazetesi’nin kitap ekinde editör stajını tamamladı. Eğitim ve iş hayatı daima iç içe olan Beyza, satış danışmanlığından garsonluğa kadar pek çok iş tecrübesi edindi ve hayatı tanıdı. Work and Travel programıyla 3 buçuk ay ABD’de yaşadı. Mezun olduktan sonra Akşam Gazetesi’nde profesyonel meslek hayatına adım attı. Burada SEO editörü ve gündem editörü olarak toplamda yaklaşık 2 yıl görev aldı. Farklı sektörlerde deneyim edinme arzusuna kapılan Beyza, Günışığı Kitaplığı’nın basın tanıtım sorumluluğunu üstlendi. Yazma sevdası ağır basınca da medyaya dönüş yaptı. Bir dönem Fil'm Hafızası'nın haber editörleri arasında yer alan Beyza, geleneksel ve dijital medyada edindiği tecrübeler sayesinde her konuda yazabilme yetisi kazandı. Farklı mecralarda yazıları yayınlandı. Dijital varlıkların, biz istesek de istemesek de geleceğin ekonomisini yönlendireceğine inanıyor. Kripto sektörünün kendi içinde yarattığı dilin, her kesimden okur tarafından anlaşılması için çalışan Beyza, mevcut durumda BTC Haber, Coinkolik ve CoinBilgi'de SEO editörü görevini yürütüyor. Ayrıca farklı kurumlara freelance olarak içerik üretiyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala