bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,574.84 0.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.27 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 608.13 2.07%
solana
Solana (SOL) $ 155.46 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545608 1.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.508373 1.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160302 0.14%

Sosyal Yardımlaşmaya Giden Dijital Köprü: ALYA Care (Sponsorlu)

sosyal yardimlasmaya giden dijital kopru alya care

Sosyal yardımlaşmaya uzanan bir köprü olarak anılan ALYA Care nedir? Bu yazımızda son zamanlarda çeşitli platformlarda karşımıza çıkan ALYA Care ile ilgili merak edilen tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ALYA Care Nedir?

ALYA aslında deflasyonist bir token. ALYA Care de ALYA’nın odağına çocukları koyduğu bir yardımlaşma vakfı. Bu vakıf için geliştirici ekip tarafından toplam arzın sadece yüzde 3’ü yani 205.000.000 ALYA ayrılmış durumda. Ancak diğer yandan kodlara eklenen otomatik bir vergilendirmeyle gerçekleştirilen her transferin yüzde 1‘lik bir bölümü bu fonu otomatik olarak destekleyecek şekilde sürdürülebilirliği sağlanıyor.

Kesintiler sırasında geliştirici ekip diğer bir yüzde 2’lik kesintiyi de ALYA tokenı cüzdanında tutanlara dağıtıyor. Böylece, Tut ve Kazan (HODL to Earn) prensibini ALYA kullanıcılarına sunulmuş oluyor. Diğer bir yüzde 2’lik kesinti ise Ethereum ve BNB gibi kripto varlıklarda yakım cüzdanlı olarak kullandığı  0x000dead cüzdanına göndererek piyasada dolaşan ALYA miktarını azaltmayı hedefliyor. Bu da tabii arz ve talep dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor.

Yapılan açıklamaya göre, ALYA Care, ALYA projesinin tam da merkezine yerleştirilmiş durumda. Hatta anki bu proje ALYA için değil de ALYA Token ALYA Care projesi için geliştirilmiş gibi değer verildiği söyleniyor. Geliştirici ekipten edindiğimiz bilgiye göre, ALYA Care Vakfı’nın kurumsallaştırılması Avrupa’da başlatılmış bile. Bu arada vakfın yönetim kurulunun sadece geliştirici ekipten oluşmayacak. Projeye destek veren kişilerden de kurula seçim yapılacak. Gerçekleştirilecek olan yardımların yönleri de bu yönetim ekibi tarafından belirlenecek.

Henüz vakıflaşmanın tamamlanmamış olması nedeniyle resmi bir açıklama yapılamasa da Doctors without Borders, RedCross, Water.org ve KIZILAY gibi kurumlarla ALYA Care Vakfı adına işbirliği görüşmeleri yapılmaya başlandı.

Her ne kadar bu tarz profesyonel kurumlarla işbirliği yapılacak olsa da vakfın tüm odağı ihtiyaç sahibi çocuklar. Afrika’da sadece 80 dolar olan bir göz ameliyatını karşılayamayan ailelerin çocukları maddi yokluklar nedeniyle görme duyularından olurken, 1 litre içme suyu alabilmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalırken, bizim en ufak bir baş ağrısında bile yuttuğumuz ağrı kesicilere bile erişemezken yardımların odağını başka bir yöne çevirmek ALYA Care için tartışma dışı bırakılmış.

Vakıf, “Bugünün çocukları, yarının yöneticileridir!“ görüşünü kendisine motif ediniyor. 

Bu arada vakıf hiçbir şekilde yardım kabul etmiyor. Bu da bir diğer ilgi çekici nokta. Projeyi destekleyenlerin sadece ALYA token alıp cüzdanlarında tutması yeterli. Böylece kişiler hem kazanıyor hem de bir yardıma vesile olmuş oluyor.

sosyal yardimlasmaya giden dijital kopru alya care 2

ALYA Token 15 Kasım’da Ön Satışa Çıkıyor

İlgili çekici ALYA projesinin sosyal faydalarından bahsettik. Şimdi biraz da teknik detaylara bakalım.

ALYA, Binance Smart Chain (BSC) ağında oluşturulmuş bir token. SHIB gibi diğer kripto varlıklardan bildiğimiz oto vergilendirme sistemi olan bir BEP20 varlığı. Toplam arzın yüzde 65’lik kısmı kontratta kilitlenmiş durumda. Önümüzdeki 5 yıl süresince Proof of Stake ve Proof of Active konsensüsleriyle tamamen merkeziyetsiz şekilde madenciler tarafından üretilecek. 

ALYA token henüz daha piyasada hiç kimseye verilmemiş, tamamen adaletli ve her kullanıcıya eşit imkanlar sunan, kimseye ya da hiçbir kuruluşa öncelik tanımayan “FairLaunch” sistemiyle, 15 Kasım 2021 tarihinde ön satışa çıkacak. 

0.10 dolardan başlayan ve belirli bir sayıda ALYA satıldıkça fiyatı yükselen 10 fazdan oluşan bu ön satışta, en etkili pazarlama “mutlu kullanıcı tavsiyesidir” teziyle, referans olunan kişilerden kazanılacak ek bir ALYA imkanı da ön satışa ekleniyor.

Whitepaper’dan edindiğimiz bilgiye göre ALYA token ön satış sonrası PancakeSwap’te kilitli bir likiditeyle 1 dolardanlistelenecek.

ALYA ekibi yaptıkları işe verdikleri değeri göstermek için kontraktlarını ve madencilik sistemlerini daha şimdiden dünyanın en kaliteli Audit Firması olarak bilinen CERTIK firmasına test ettirdiğini belirtiyor. Ayrıca güvenlik testlerinin de başarıyla geçtiğini ve CERTIK’in ana sayfasında yerini aldığını söyleyelim.

Whitepaper’ı incelediğimizde gözümüze çarpan bir diğer nokta da geliştirilmesi planlanan platformlar.

Merkeziyetsiz bir Swap Platformu (ALYA-Swap), merkezi bir borsa (ALYA-Ex), güvenli kelimelerinizin sadece sizde olduğu bir cüzdan (ALYA Wallet) ve ALYA AI Trading Bot gibi platformlara ek olarak eğlence ve oyun sektöründen bir çok yeniliği içinde bulunduracak ALYA Fun projesi, merkezinde ALYA Token olacak şekilde yol haritasında yer alıyor.

Proje ile ilgili daha detaylı bilgiler için www.alyattes.io adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala