bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,046.11 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 576.40 1.16%
solana
Solana (SOL) $ 169.06 3.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521084 0.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48073 5.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153191 1.31%

Sosyal Medya Projesi Liberty, Polkadot ile Ortaklık Kurdu

Sosyal Medya Projesi Liberty Polkadot ile Ortaklik Kurdu

Blockchain ve kripto para teknolojisinin altına yatan felsefe her zaman merkeziyetsizlik olmuştur. Eşler arası ilk Bitcoin transferi ile devasa bir üne kavuşan merkeziyetsizlik kavramı, artık baktığımız her yerde karşımıza çıkıyor. Sosyal medyayı demokratikleştirme projesi Liberty ise bu merkeziyetsizliği sosyal medyaya getirmeyi planlıyor. Bunu yaparken de Polkadot’u arkasına alıyor.

Liberty Projesi Polkadot Blockchain Ağı Üzerinde Çalışacak

Gayrimenkul milyarderi Frank McCourt tarafından finanse edilen ve günümüzün sosyal medya platformlarının egemenliğini bozmayı amaçlayan proje Liberty, Ethereum’un kurucu ortaklarından Gavin Wood tarafından tasarlanan Blockchain ağı Polkadot üzerine inşa ediliyor.

Project Liberty, DSNP olarak adlandırılan internet için daha adil ve kullanıcı dostu bir teknoloji altyapısı oluşturmak için tasarlanmış bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Proje, sosyal medya verilerini demokratikleştirmek için Blockchain teknolojisinden yararlanıyor ve kullanıcıların verilerinin nasıl kullanıldığını belirlemelerine olanak tanıyor.

Polkadot ile yapılan bu son ortaklık ile proje, milyarlarca internet kullanıcısı için yüksek performanslı, düşük maliyetli ve merkeziyetsiz bir sosyal ağı erişilebilir hale getirmeye odaklanmış durumda.

Sosyal Medya Projesi Liberty Polkadot ile Ortaklik Kurdu 1
Project Liberty’nin Kurucusu Frank McCourt

Konu hakkında konuşan Project Liberty’nin kurucusu Frank McCourt şu ifadeleri kaydetti:

“Daha sağlıklı bir sosyal ağ ile ilgili ortak vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için Gavin ve meslektaşlarıyla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Sadece yenilikçilere öncülük etmekle kalmıyorlar, aynı zamanda internetin kullanıcıları güçlendirecek, topluma fayda sağlayacak ve demokrasiyi güçlendirecek şekilde nasıl yeniden yapılandırılması gerektiğine ilişkin değerlerimiz de uyumlu hale getiriyorlar”

Ortaklık hakkında konuşan Polkadot’un kurucusu Gavin Wood ise şunları ekledi:

“Web 3.0’ın başarılı olması için evrensel olarak erişilebilir bir sosyal mecraya ihtiyacı var, çünkü Web 2.0’ın sosyal devleri şu anda kullanıcıların platformlarında ne söyleyebilecekleri veya yapabilecekleri üzerinde mutlak kontrole sahipler. Project Liberty ve DSNP protokolü, bu önemli hizmeti sağlamaya yönelik açık bir yol sunuyor. Vizyonumuzu, değerlerimizi paylaşan ve internet için daha adil bir temel oluşturma çabalarımıza başkalarının da katılmasını umut eden ortaklarla çalışmaktan heyecan duyuyoruz”

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala