bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,975.14 1.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,306.94 5.93%
bnb
BNB (BNB) $ 598.65 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 143.41 4.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522037 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472544 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14988 2.32%

Son Dönemde Satılan En Pahalı ENS Adresleri

Son Dönemde Satilan En Pahali ENS Adresleri

Kripto dünyasında her gün yeni bir ürün çıkmaya ve milyarlarca dolarlık hacimlere ulaşmaya devam ediyor. Son dönemde sık sık adını duymaya başladığımız Ethereum Name Service de (ENS) bunlardan birisi. Özellikle üst üste gelen büyük fiyatlarda domain adı alımı, yatırımcıların da merakını artırmış durumda. Öyle ki ENS alan adlarının OpenSea‘deki ikincil satışları da geçtiğimiz hafta yüzde 300’ün üzerinde yükselen büyük bir artış gördü. Gelin son dönemde oldukça yüksek fiyatlara satılan ENS adresi hangileri bir inceleyelim.

Son Dönemde Satılan En Pahalı ENS Adresleri

Paradigm.eth – 1.500.000 Dolar

9 Ekim 2022’de bilinmeyen bir cüzdan, Ethereum adı paradigma.eth‘i 420 ETH (yaklaşık olarak 1.5 milyon dolar) karşılığında satın aldı. Şu anda hâla rekoru elinde bulunduran satış, büyük bir ses getirerek ENS’in popülaritesi konusunda önemli bir adım oldu.

İlk başta ağ analistleri bu satın alımın, Coinbase, BlockFi, Chainalysis gibi merkezi şirketlerden Compound, dYdX, Euler gibi DeFi projelerine kadar bir dizi projeye yatırım yapan kripto odaklı VC firması Paradigm’a ait olduğunu tahmin ettiler. Ancak Paradigm bu konu hakkında herhangi bir bilgileri olmadıklarını belirttiler.

Amazon.eth – 1.000.000 Dolar

Günümüz standart domain hizmetleri kadar ENS de özel isimler konusunda bir adım öne çıkıyor. Özellikle küresel ve bilindik şirketlerin isimleri bu noktada çok daha büyük önem kazanmakta. Amazon ise bu isimlerin şu anda başında yer alıyor. Öyle ki yakın zamanda bir yatırımcı 100.000 dolar karşılığında amazon.eth adresini satın aldı. Ancak şu anki satış fiyatı 1.000.000 dolar seviyesinde.

Son Dönemde Satılan En Pahalı ENS Adresleri

000.eth – 450.000 Dolar

3 Temmuz tarihinde anonim birisi 000.eth ENS alanı için 300 ETH ödedi. O zaman, bu 316.862 dolarlık bir satış olan alan adı, içeriğimizin yazımı itibarıyla 450.000 dolar seviyesinde. Bildirildiğine göre bu, .eth alan adları tarihindeki en yüksek ikinci satış olarak tarihe geçti.

ENS Nedir?

Ethereum Ad Hizmeti, Ethereum Blockchain ağına dayalı dağıtılmış, açık ve genişletilebilir bir adlandırma sistemi olarak tanımlanabilir. Başka bir deyişle, kullanıcıların tüm kripto cüzdan adresleri için basit bir ad oluşturmalarını sağlar. 

Tipik bir kripto ve NFT cüzdan adresi, uzun bir sayı ve harf dizisinden oluşur. Söylemeye gerek yok, bunların hatırlanması hiç de kolay değil, bu da işlemleri sıkıcı bir süreç haline getiriyor. Ek olarak, bu uzun adresler küçük hatalar nedeniyle kayıplara bile neden olabiliyor (ki kripto kullanıcıları bilir ki bu hatalar ölümcül ve geri döndürülemez hatalardır). 

Bu nedenle, “Joe.eth” gibi bir ENS alanı, cüzdan adreslerinin hatırlanmasını kolaylaştırır. Kullanıcılar ENS alanlarını cüzdanlarına, web sitelerine, akıllı sözleşmelerine ve daha fazlasına kolayca bağlayabilir. Böylece alan adını karmaşasından kurtulmuş olurlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala