Solana (SOL) Yüzde 10 Yükseldi, Ripple’ı (XRP) Geçti

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

DeFi ve DAO alanlarında farklı projelerle öne çıkan Solana (SOL), yükselişinde bu projelerin desteğini alıyor. Ethereum’un rakibi Solana, CoinGecko verilerine göre, Ripple‘ı (XRP) geride bıraktı.

Solana vs Ripple

Solana son 24 saatte yüzde 9.4 oranında arttı. Haftalık performansa baktığımızda da yüzde 30’luk bir artış söz konusu. SOL, 208,43 dolardan işlem görüyor.

solana sol yuzde 10 yukseldi ripplei xrp gecti 2

Bu arada Solana, erken saatlerde 212,29 dolarlık fiyata ulaştı. Böylece 213,47 dolarlık ATH’sine de göz kırpmış oldu. Aşağıdaki tablodan da görüleceği gibi Solana son hareketleriyle Ripple’ın XRP’sini geride bırakmış oldu.

solana sol yuzde 10 yukseldi ripplei xrp gecti 3
Kaynak: CoinGecko

Biraz geçen haftalara bakacak olursak, perşembe günü, Solana’nın Blockchain‘indeki tüm DeFi protokollerinin Kilitli Toplam Değeri (TVL) 12.7 milyar doları geçti. TVL, özellikle Solana ve Ethereum gibi akıllı sözleşme özellikli blockchain ağları söz konusu olduğunda oldukça faydalı bir ölçüm olarak öne çıkıyor.

Diğer yandan XRP’ye baktığımızda, kripto varlığın son 24 saatte yüzde 0.7 oranında bir artış yaşadığını görüyoruz. XRP, haberin yazımı sırasında 1.09 dolardan işlem görüyor. 1 haftalık tabloda ise XRP’de yüzde 0.3’lük bir gerileme söz konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Blokzincir durgunluk çağına girdi

BTCHaber’de yayımlanan önceki bir yazımda, “artık kripto para ve blokzincir teknolojilerinin bir platoya eriştiğine inanıyorum” diye yazmıştım. Son 15 yılda sayısız proje çalışması ve geliştirilen fikirlerin yanı sıra yararlı veya yararsız binlerce blokzincir yazılımı, token, coin, NFT ve benzeri yeni ürün ortaya çıkartıldı. Bu çalışmalar bundan sonra da kullanımımız için yazılım kodu depolarında duruyor olacak. ...

Bağlantıyı kopyala