bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Solana Labs CEO’su Ağın Çökmesinin Sorun Olmadığını Söyledi

solana labs ceosu agin cokmesinin sorun olmadigini soyledi

Geçtiğimiz Eylül ayında, Solana Blockchain ağı, saniyede yüz binlerce işleme maruz kaldıktan sonra 17 saat boyunca çevrimdışı olmuştu. Bu konu üzerine, Solana Labs CEO’su ve Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko‘ya bunun tekrardan yaşanıp yaşanmayacağı sorulduğunda Yakovenko, “Bilemiyorum. Ancak çok önemli değil” cevabını verdi.

Sözlerine bunun şaşırtıcı bir şey olmayacağını söyleyen Yakovenko, sözlerine şu şekilde devam etti:

Defterin en az bir kopyası olduğu sürece, fonlar hala güvende olarak ve işlemler sonunda işlenecektir. Bir işlemin ne kadar sürdüğünü umursamıyorsanız, o zaman 72 saatlik blok olması ne kadar umurunuzda?” 

solana

Solana’nın Ceo’sundan Ağın Çökmesine İlginç Cevap

Eylül ayında yaşanan ağın boğulma olayı, ağda yaşanan stabilite sorunu nedeniyle yaşanmıştı. 17 saat süren çalışmalar sonrası ağ düzenlenmişti. Yakovenko da bu aksama süresini bloklar arasında özellikle uzun bir beklemeye benzetti. Solana’nın gerçekten çevrimdışı olmadığını, o dönem için onaylanmış bir engelleme olmadığını iddia etti. “Tarihe bakarsanız teknik olarak 17 saatlik bir blok gibi görünüyor.”

Son olarak Yakovenko, Solana’nın bir daha asla düşmeyeceğini iddia edemediğini çünkü her koşulda böyle bir garanti vermenin ve kanıtlamanın zor olduğunu da belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala