bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,797.09 5.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.51 5.53%
bnb
BNB (BNB) $ 557.01 5.52%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506234 7.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478057 11.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155551 10.19%

Solana Geliştiricileri Web3 Odaklı Akıllı Telefonunu Tanıttı

solana gelistiricileri web3 odakli akilli telefonunu tanitti

Solana Blockchain’inin arkasındaki ekip, Android işletim sistemine sahip ve Web3 mobil uygulamalara odaklanan yeni akıllı telefonu Solana Saga’yı tanıttı.

Solana’dan Akıllı Telefon: Solana Saga

Solana geliştiricileri, Android işletim sistemiyle birlikte gelen ve web3 mobil uygulamalarına odaklanan yeni akıllı telefonları Solana Saga’nın duyurusunu gerçekleştirdi. Solana Labs CEO’su Anatoly Yakovenko tarafından duyurulan Saga isimli yeni akıllı telefon, NFT pazarlarından merkezi olmayan ticaret platformlarına uzanan web3 için amacına uygun bir takım özel uygulamalarla birlikte geliyor.

solana gelistiricileri web3 odakli akilli telefonunu tanitti 2

6.6 inç büyüklüğünde bir ekran boyutuna sahip olan Solana Saga, 512 GB dahili depolama alanına sahip. Solana Saga ayrıca yerleşik olarak özel anahtar güvenlik önlemleriyle birlikte gelecek. Solana’nın akıllı telefonuna geçişi, Solana’nın kurucusu olan Yakavenko’nun geçmişte mobil cihazlar için sunduğu güçlü işlemcilerle tanınan Qualcomm’da mühendis olarak çalışmasına dayanıyor.

Saga, Solana Labs’ın bir yan kuruluşu olan Solana Mobile’ın amiral gemi modeli olarak karşımıza çıkıyor. Solana Mobile, Saga akıllı telefonu için geliştiricilerin Solana Blockchain ağı üzerinde mobil öncelikli uygulamalar oluşturması için de bir araç seti sunacağını açıkladı. 100 dolarlık ön ödeme ile ön sipariş olarak satın alınabilen akıllı telefonunun fiyatının 1.000 dolar seviyesinde olacağı düşünülüyor. Solana’nın Saga akıllı telefonunun 2023 yılında kullanıcılara gönderilmesi planlanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala