bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Solana Breakpoint 2021’de Neler Oldu?

solana breakpoint 2021de neler oldu 5

Solana blok zinciri, 8-10 Kasım tarihleri arasında ilk küresel çevrimiçi konferansını düzenledi. Birçok panelden ve partiden oluşan Solana Breakpoint 2021‘de; önümüzdeki süreçte planlanan projeler, olası gelişmeler ve birçok detay daha kullanıcılara aktarıldı.

solana breakpoint 2021de neler oldu 2

Konferansta kullanıcılarla paylaşılan gelişmelerden biri, Solana ile Reddit’in kurucu ortağı Alexis Ohanian’ın risk sermayesi şirketi Seven Seven Six arasında kurulan ortaklık olduğu bildirildi. Ortaklık bazında, merkezi olmayan sosyal medyaya 100 milyon dolarlık yatırım yapılmasına karar verildiği duyuruldu.

Solana‘da ilgi çeken bir diğer önem an ise ise ağustos ayında DeFi ağlarının, tokenize edilmiş varlıklar ile blok zincirleri arasında taşınmasına izin veren çapraz zincir iletişim köprüsü Wormhole’u başlatması oldu. Solana Breakpoint 2021‘de; en büyük blok zincir ekosistemlerinden biri olan Polygon Network’ün Wormhole ağları listesine ekleneceği da ilan edildi.

Yapılan bir açıklamada Solana ekibi tarafından “Wormhole” hakkında şu cümleler aktarıldı:

Birlikte çalışabilirlik, daha düşük işlem ücretleri ve Wormhole aracılığıyla diğer blok zinciri ağlarının gücünden yararlanmayı hedefliyoruz. Yakın zamanda Web 3.0 bazında büyük bir genişleme görmeyi de bekliyoruz.

Solana Breakpoint 2021’de Web 3.0 Öngörüsü

İnternetin, mevcut teşvik yapılarını dönüştürme fırsatına sahip olduğu biliniyor. Bunun sebeplerinden bazıları arasında Metaverse, NFT ve kripto para teknolojileri gibi teknolojiler olduğu düşünülüyor. Solana Breakpoint 2021‘de bu internet teknolojisinin gelişmesiyle ortaya çıkmakta olan, Web 3.0 üstünde de durulduğu ifade edildi. Solana Labs COO’su Raj Gökal bu konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

Web 3.0; kullanıcıları ve yaratıcıları, sahipler ve paydaşlar olarak değiştirecek. Metaverse’deki sosyal medya, milyonlarca yeterli topluluktan oluşan bir koleksiyon olacak. Bu; günümüz sosyal medyasına, yakın zamanda gelemeyecek bir değişim olacak.

Blok zincirin yerel kripto birimi olan Solana (SOL), konferanstan hemen öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 260 dolara ulaştı. SOL fiyatı temmuz ayının başından bu yana yüzde 850’den fazla arttı ve hızlı işlem hızları sayesinde altcoinler arasında ilk 10’a girebildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İrem Dölen

İrem, 2000 yılında İstanbul Bahçelievler'de doğdu. Küçüklüğünden beri yazarlık, editörlük hedefleri vardı ve buna istinaden kendini geliştirmeyi hedefledi. Şu an Türk - Alman Üniversitesi'nde Kültür ve İletişim Bilimleri 2.sınıf öğrencisi.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala