bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,983.95 0.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,106.57 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 576.61 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 177.68 2.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513996 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467835 1.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151759 0.43%

Silk Road Suçlamalarında Adı Geçen James Zhong Hapis Cezası Aldı

t25 deasa finansal destek sag 359

Dünya genelinde kripto şirketlerine yönelik bilgisayar korsanı saldırıları artmaya devam ediyor. Bu noktada 2012 yılında yaşanan Silk Road üzerinde gerçekleşen hack saldırısı sonrasında çalınan Bitcoin varlıklarının bir kısmını ABD hükümeti ele geçirmişti. Hükümet ele geçirilen Silk Road Bitcoin’lerinin bir kısmını satışa sunduğunu açıkladı.

Son olarak bu konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ABD Adalet Bakanlığı, Silk Road suçlamalarında adı geçen James Zhong’un bir yıl hapis cezası aldığını duyurdu.

James Zhong Bir Yıl Hapis Cezası Aldı

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Savcılığı, 2012 yılında Silk Road pazarından yasadışı bir şekilde elde edilen Bitcoin ile bağlantılı dolandırıcılık suçlamalarını iletmeyi kabul eden bir kişinin cezasını açıkladı.

silk road btc

ABD Adalet Bakanlığı, James Zhong’un 51.680’den fazla Bitcoin çalmak için bir plan yürütmekle ilgili suçlamalardan bir yıl bir gün hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Bununla beraber ABD Başsavcısı Damian Williams, “Siber suçlular şu mesaja kulak vermeli: Planınız ne kadar karmaşık olursa olsun ve ne kadar uzun sürerse sürsün, parayı takip edeceğiz ve sizi sorumlu tutacağız” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala