bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,277.03 1.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.12 2.70%
bnb
BNB (BNB) $ 579.49 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 174.40 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524187 0.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481005 0.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155241 1.76%

Senatörler, SEC skandalının üstüne gidiyor

sec senatör

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF’lerini onaylamış olsa da tweet krizine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Senatörler Ron Wyden ve Cynthia Lummis, SEC’nin resmi X hesabı tarafından atılan ve daha sonradan hacker’lar tarafından gönderildiği anlaşılan tweet’e ilişkin soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

İki senatör, SEC Genel Müfettişi Deborah J. Jeffrey’e, olan bitenlerin nasıl yaşandığının açıklanmasını ve SEC’nin siber saldırıları tespit etme konusundaki “bariz başarısızlığı” ile ilgili soruşturulma açılmasını istedi.

Geçtiğimiz salı günü yaşanan skandal “sahte tweet” olayının ardından SEC başkanı Gary Gensler, hızlı bir biçimde X üzerinden bir açıklama yayımladı ve tweet’in gerçek olmadığını açıkladı.

X, yapmış olduğu açıklamada, SEC ile ilişkili telefon numarasının ele geçirildiğini ifade etti. Platform ayrıca SEC’nin iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmadığını belirterek tepkilerin artmasına sebep oldu.

Wyden ve Lummis, SEC’nin sosyal medya hesaplarının en sağlam şekilde güvende tutulmasının önemine dikkat çekti.

“Komisyon, sadece iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmekle kalmamalı, ayrıca hesapların güvenliği için altın standart olan ve kimlik avı saldırılarına karşı ektili olan hardware token’lar kullanılmalı.”

Hardware token’lar, iki faktörlü kimlik doğrulama için kullanılan fiziksel bir donanımdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala