bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,902.93 2.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.86 5.58%
bnb
BNB (BNB) $ 581.03 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 172.68 7.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523625 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48234 4.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155958 3.96%

Senatör Warren, kripto karşıtı yasa tasarısı için elini güçlendiriyor

warren

Kripto para karşıtlığıyla öne çıkan ABD Senatörü Elizabeth Warren, kripto para birimlerini hedef alan yeni bir yasa tasarısı için diğer senatörleri de yanına çekiyor.

Warren bugün yaptığı açıklamada, “Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası” için beş senatörün daha kendilerine katıldığını söyledi.

Kripto topluluğunun eleştirilerini alan yasa tasarısı, Banka Gizliliği Yasası’nı, kripto para sektörüne genişletmeyi planlıyor.

Yasa tasarısına desteğini açıklayan beş senatörden Rapheal Warnock, Laphonza Butler, ve Chris Van Hollen, Warren ile birlikte Senato Bankacılık Komitesi’nde yer alıyor. Bu komitenin kripto yasa tasarısının geçmesinde önemli bir rol oynayabileceği ifade ediliyor.

Van Hollen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kriptoyla ilgili temel yasal güvencelerin olmaması, Amerikalıları sayısız riskle karşı karşıya bırakıyor. Bununla birlikte kripto, terör örgütlerinin, uyuşturucu kartellerinin ve otoriter rejimlerin yasa dışı faaliyetlerini finanse etmek için tercih ettiği bir yöntem haline gelmiş durumda.”

Kripto paraları hedef alan yasa tasarısı, Biden yönetiminin en önemli öncelikleri arasında yer alıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala