bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Sefer Yüksel: Web3’ün Geleneksel Finans Sektörünü Yok Edip Etmeyeceğini Bilemeyiz

merkeziyetsizlik

Üçüncüsü düzenlenen Kripto Meydanı’nda bu kez günümüzün en çok tartışılan konularından biri olan merkeziyetsizlik ele alındı. Levent Kolektif House’da gerçekleşen Kripto Meydanı’nda Kıvılcım Harika Ertunç moderatörlüğünde Dr. Çağla Gül Şenkardeş, Sefer Yüksel ve Ahmet Usta, Web3 ve merkeziyetsizlik konusunu masaya yatırdı.

merkeziyetsizlik

Sefer Yüksel, Web3’ün Geleneksel Finans Sektöre Etkisine Değindi

Kripto Meydanı bu sefer merkeziyetsizliği konu aldı ve alanında uzmanlar konunun önemli noktalarını masaya yatırdı. Konu hakkında önemli noktalara değinenen Sefer Yüksel de finans sektörü ve günümüz Web3 gelişiminin hızlı bir şekilde hybrit bir modele evrildiğini belirtti. Sefer Yüksel şu sözleri kaydetti:

“Finans sektörü, dünyada teknolojik gelişmelere en hızlı adapte olan sektörlerden biri. Web2’de de öyle oldu. En azından Türkiye’de öyle. Web3 alanında ise sahiplik kavramı öne çıkıyor. Bu da bankaları harekete geçirdi. Web3’ün geleneksel finans sektörünü yok edip etmeyeceğini bilemeyiz. Fakat tıpkı internet bankacılığı ve mobil bankacılık gibi DeFi da devrimsel bir alan”

Bu konuşmasına ek olarak Bitcoin’in (BTC) küresel bir para birimi olarak kullanılması mümkün mü sorusuna yanıt veren Yüksel, şunları söyledi:

“Bitcoin ortak para birimi olmayacak fakat dünyanın her yerinde kullanan tasarruf ve ödeme aracı olacağını düşünüyorum.Türkiye’de kripto ödeme yasağından da yakında geri dönüleceğini düşünüyorum. Dünya bu yöne giderken ve biz bir şeylerin merkezi olmaya çalışırken bunu yapamayız. Sadece Bitcoin’in değil, diğer birçok para biriminin yaygın olarak kullanılacağını düşünüyorum. Tabii rezerv para birimi başka bir şey”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala