bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,450.73 2.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,005.77 3.08%
bnb
BNB (BNB) $ 584.38 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522281 3.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442579 2.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148849 5.89%

SEC’den Terra kurucusunun talebine destek

kwon

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Do Kwon’un ABD’ye iade edilmesini bekleyecek.

SEC, Do Kwon’un avukatlarının duruşmanın Kwon’un ABD’ye iadesinin ardından başlatılması yönündeki talebine hak verdi.

SEC, ABD’nin New York Bölge Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, 29 Ocak’ta başlaması planlanan duruşmasının 15 Nisan 2024’e ertelenmesini talep etti. Başvuruda şu ifadeler yer aldı.

“SEC, Kwon’un duruşmaya katılabilmesi için erteleme talebine katılıyor. SEC, saygıyla duruşmanın 15 Nisan 2024’te başlatılmasını talep ediyor.”

Terra kurucusunun avukatları 11 Ocak’ta Yargıç Jed Rakoff’a gönderdiği bir mektupta, duruşmanın Kwon’un bizzat katılım sağlayabileceği bir zamana ertelemesini talep etti. Avukatlar, Karadağ’daki iade işlemlerinin beklenenden daha uzun sürdüğünü ifade etti.

SEC, Terra kurucusunun talebine destek verse de Terra davasıyla Kwon’un davasının ayrılması talebime karşı çıktı. Regülatör, iki ayrı duruşma yapılmasının mağdurların iki kez ifade vermesini gerektireceğini ve bunun kısıtlı imkanlara sahip olan bu insanları mağdur edeceğini iddia etti.

Terra ekosisteminin yerel kriptoları UST ve LUNA’nın Mayıs 2022’de yaşadığı çöküş, kripto para piyasalarının yaşadığı çöküşte büyük bir rol üstlendi. Yaşananların ardından Voyager Digital, BlockFi, Celsius Network ve FTX gibi birçok kripto para şirketi, direkt veya dolaylı yoldan etkilenerek iflas etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala