bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,179.93 6.56%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.57 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 585.17 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 145.02 5.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52995 1.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467914 3.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 14.40%

SEC, yanlış beyanda bulunduğunu kabul etti

SEC 3

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto girişimi DEBT Box’a karşı açtığı davada hatalı olduğunu kabul etse de yine de şirketin varlıklarının dondurulmasını istedi.

Geçtiğimiz ay Utah federal yargıcı SEC avukatlarını eleştirdi ve DEBT Box’ın varlıklarının dondurulmasına ilişkin talebi için bir altyapı oluşturması gerektiğini söyledi.

SEC, şirketi regülatörün yetki alanından kaçmak için varlıklarını yurt dışına aktardığını iddia etti. Yargıç Robert J. Shelby ise SEC’nin “yanıltıcı” beyanını açıklaması için talimat verdi.

Regülatör, mahkemeye vermiş olduğu yanıtta DEBT Box’ın dava sırasında onlarca hesabı kapattığı iddiası gibi bazı suçlamaların yanlış olduğunu açıkça kabul etti.

SEC, tüm bunlara rağmen niyetlerinin iyi olduğunu iddia etti ve varlıkların dondurulmasına ilişkin talebini tekrarladı.

Dolandırıcılık iddiası

SEC, DEBT Box’ın binlerce müşterisini yaklaşık 49 milyon dolar dolandırdığını iddia etti. Şirket, müşterilerine madencilik operasyonu yürütmeden madencilik geliri elde edilmesini sağlayacak bir “node lisansları” teklifinde bulundu.

Regülatör, şirketin bu teklifinin gerçek dışı olduğunu iddia ederek şirketin regülatörün yetki alanından kaçabilmek ve soruşturmayı engellemek için varlıklarını yurt dışına taşıdığını ifade etti.

Komisyon, mahkemeden bir yasaklama emri alsa da iddiaları için delil sunamadı ve yargıç ekim ayında bu kararı iptal etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala