bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,368.71 3.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,030.07 3.54%
bnb
BNB (BNB) $ 537.66 4.76%
solana
Solana (SOL) $ 132.64 10.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481976 3.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452186 2.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152955 3.34%

SEC ve Ripple Davasında Yeni İddialar Ortaya Atıldı

sec ripple

Bugün Fox Business’tan Charles Gasparino attığı bir tweette, SEC ve Ripple davası hakkında yeni iddiaları gündeme getirdi.

Gasparino, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki (SEC) kaynaklarından aldığı bilgiyi takipçileriyle paylaştı. Bu bilgiye göre, Ethereum‘un düzenleyici tarafından bir emtia olarak kabul edilmesinin nedeni, Blockchain ağının yerleşik altyapıya sahip olması. Diğer tarafta Ripple ise hâlen kendisini finanse edebilmek için XRP‘ye güveniyor.

Gasparino’ya göre, SEC’in XRP’nin aslında kayıt dışı bir menkul kıymet olduğunu iddia etmesinin asıl nedeni de bu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse Mart 2020’de yaptığı bir açıklamada, Financial Times’a şirketin tokeni satmadan kârlı olmayacağını açıklamıştı. Fakat SEC’in şikayetine göre, Ripple 2013 tanıtım belgesinde iş modelinin XRP’nin başarısına dayanıyor.

Ripple SEC

SEC ve Ripple Anlaşmazlığı Sürüyor

Ripple tarafında ise Gasparino’nun açıklaması, topluluğunun üyelerini tatmin etmedi ve birçoğu açıklamaya itiraz etti. 

Bu yüzden Ripple ve XRP topluluğu, bunu yeterli bir etken görmeyerek SEC’in dijital varlıklar üzerindeki dahili müzakereleri hakkında cevaplar talep ediyor.

Ethereum tarafında ise William Hinman’ın Ethereum konusunda güvenlik açıklarına değinmesi akıllara geldi. SEC ise son zamanlarda Hinman’ın konuşmasının dışında kalarak Ethereum’un güvenlik durumu konusunda belirsiz kaldı. 

Ethereum’un şu anda hisse kanıtı (PoS) modeline geçmeye çalıştığını da belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala