bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,672.60 0.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,954.66 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 571.40 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 162.09 0.83%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517379 0.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460158 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150871 4.92%

SEC üyesinden umutlandıran Bitcoin ETF açıklaması

h.peirce

Kripto para topluluğunda “Crypto Mom” ismiyle tanınan SEC üyesi Hester Peirce, son günlerde yaşanan gelişmeleri Bloomberg TV’ye değerlendirdi.

Spot Bitcoin ETF’lere ilişkin konuşan Peirce, her başvurunun kendi koşulları altında değerlendirilmesi gerektiğini söylerken, bazı başvuruların SEC tarafından reddedilmesi için herhangi bir sebep göremediğini kaydetti.

Kripto para piyasaları, oldukça uzun bir süredir SEC bir spot Bitcoin ETF’ine onay vermesini bekliyor. BlackRock, Fidelity, WisdomTree, ARK Investments gibi birçok şirket, SEC’ye birden fazla başvuru gerçekleştirdi. Regülatör, buna karşın henüz bir spot Bitcoin ETF’ine onay vermiş değil.

SEC, başvuruların büyük bir kısmına ilişkin vereceği kararı 2024 yılının başına erteledi.

Bloomberg’ün ETF analisti James Seyffart, 10 Ocak 2024’e kadar SEC’nin spot Bitcoin ETF ürününü onaylama ihtimalinin yüzde 90 olduğunu iddia etti.

‘Tek yol dava açmak değil’

Peirce, regülasyonlar için tek yolun açılan davalar olmadığını ancak meslektaşlarının her zaman aynı fikirde olmadığını söyledi.

“Dava açmanın, regülasyonları uygulamanın en etkili yolu olmadığını söyleyebilirim. Yaptırım eylemleri, kesinlikle araçlarımızdan yalnızca biri ancak başka araçlarımız da var.”

Peirce’ın yorumları, Binance ve ABD arasındaki anlaşmanın gün yüzüne çıkmasıyla birlikte geldi. Yapılan anlaşma çerçevesinde Binance, yetkili kurumlara 4,3 milyar dolar ödeme konusunda anlaşma sağladı.

Binance kurucusu Changpeng Zhao, anlaşma çerçevesinde CEO’luk görevinden istifa ettiğini açıkladı. Richard Teng, Binance’in yeni CEO’su oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala