bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,992.88 2.00%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,121.68 0.48%
bnb
BNB (BNB) $ 594.12 2.36%
solana
Solana (SOL) $ 136.29 5.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515254 1.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454906 3.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145237 3.38%

SEC’den, Ripple hakkında çarpıcı açıklamalar!

Ripple XRP

ABD’li düzenleyici SEC, Ripple’ın kayıtsız XRP satışını göz önüne alındığında 1,95 milyar doları ödemesinin makul bir ceza olduğunu savundu. SEC, Ripple hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SEC ve Ripple arasındaki gerilim bir türlü dinmek bilmiyor. Yıllardır devam eden çatışma ortamı, hukuksal boyutta da kıran kırana sürüyor.

Son olarak SEC’nin Ripple’dan 1,95 milyar dolarlık ceza talep etmesi kripto para piyasasını hareketlendirdi. Ripple tarafı bunun mantık dışı olduğunu savunurken, kripto yatırımcıları Ripple’ın cezayı ödeyip süreçleri arkasında bırakması gerektiğini savundu.

Ripple Labs’ın baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, SEC’nin hamlesini kripto sektörünü cezalandırmak ve sektörün önünü kesmek olarak yorumladı.

İki taraf arasındaki mücadele sürerken, SEC ceza talebi hakkında açıklamalarda bulundu.

SEC vs Ripple

SEC: Ripple bunu hak etti

SEC, Ripple tarafının tepkisini çeken para cezası talebi hakkında açıklamalarda bulundu. ABD’nin menkul kıymetler düzenleyicisi, “Ripple önemli bir sivil cezayı ödemek için iyi bir konumda.” yorumunda bulundu.

Ripple’dan 1,95 milyar dolar ceza talep eden SEC, bu talebi Ripple’ın yasaları ihlal etmesini durdurmak için yaptığını aktardı. SEC, şirketin sadece iş yapma maliyetinin ötesinde bir teşvike ihtiyacı olduğunu savundu.

Düzenleyici kurum, 25 Mart tarihinde ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, Ripple’ın 876.308.712 dolarlık bir disgorgement (yasa dışı yollarla elde edilen kârların bedeli), 198.150.940 dolarlık bir ihtiyati faiz ve 876.308.712 dolarlık sivil ceza ödemesini talep etti.

SEC, Ripple’ın tüm yasal uyarılara rağmen XRP satmaya devam ettiğini öne sürdü. Ripple’ın yasalara meydan okuduğunu ifade eden SEC, şirketin ceza ödemesi gerektiğini savundu.

SEC, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Ripple’ın son üç yılda XRP’nin muazzam miktarda kayıt dışı satışı göz önüne alındığında caydırıcılık ihtiyacının açık olduğu görüldü.”

Talebinin arkasında duran SEC, Ripple’ın bu cezayı ödemesi halinde davranışlarını düzelteceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala