bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,311.23 3.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.79 2.64%
bnb
BNB (BNB) $ 607.28 0.23%
solana
Solana (SOL) $ 148.14 6.02%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526468 3.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477215 5.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151362 6.02%

SEC, Kim Kardashian’ı Yasa Dışı Kripto Reklamı ile Suçladı

SEC Kim Kardashiani Yasa Disi Kripto Reklami ile Sucladi

Kripto para sektörü oldukça ilginç isimlere ev sahipliği yapabiliyor. Topluluğun belki de en önemli konulardan biri olduğu kripto sektöründe reklamların gücü de oldukça öne çıkıyor. Ancak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) gibi kuruluşlar bu konuda oldukça hassas. Son olarak SEC, Kim Kardashian‘ı yasa dışı bir şekilde sosyal medya üzerinden kripto reklamı yaptığı için suçladı.

SEC, Kim Kardashian'ı Yasa Dışı Kripto Reklamı ile Suçladı
Kaynak: SEC

SEC, Kim Kardashian’ı Yasa Dışı Kripto Reklamı Yapmakla Suçladı

SEC kripto paralar söz konusu olduğundan ince eleyip sıkı dokuyan düzenleyicilerden biri. ETF ve lisans konusunda sık sık eleştirilere maruz kalan düzenleyici, bu kez de ünlü isim Kim Kardashian ile gündeme geldi. SEC, realite TV yıldızı Kim Kardashian‘ı aldığı ödemeyi açıklamadan EthereumMax‘i yasadışı bir şekilde tanıtmakla suçladı.

Konunun fazla büyümesini istemeyen ünlü, ceza ve faizler için 1.26 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

SEC, Kardashian’ın Instagram hesabı üzerinden EthereumMax tarafından sunulan kripto para EMAX hakkında bir gönderi yayınlaması için kendisine 250.000 dolar ödendiğini tespit etti. Ancak Kardashian bunu resmi olarak açıklamadığı için suçlu konumuna düştü. aylaşılan gönderi, potansiyel yatırımcıları EMAX token’larını satın almaya yönlendiren EthereumMax web sitesine bir bağlantısı içeriyordu.

Konu hakkında konuşan SEC Başkanı Gary Gensler, şu ifadelere yer verdi:

“Bu vaka, kriptoların da dahil olduğu yatırım fırsatlarının, ünlü veya Influencer’lar tarafından paylaşılmasının, yatırımcılar için doğru olduğu anlamına gelmediğini hatırlatıyor. Yatırımcıları, kendi finansal hedefleri ışığında bir yatırımın potansiyel risklerini ve fırsatlarını değerlendirmeye teşvik ediyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala