bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,372.44 0.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.65 0.22%
bnb
BNB (BNB) $ 597.47 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 145.15 0.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501738 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.438215 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141293 2.55%

SEC, İlk Kaldıraçlı Bitcoin Vadeli ETF’ye Onay Verdi

blackrockin bitcoin etf hamlesi ne anlama geliyoref

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Volatility Shares’in “2x Bitcoin Strategy (Vadeli) ETF” teklifine onay verdi.

SEC İlk Defa Kaldıraçlı Bitcoin Vadeli ETF’ye Onay Verdi

Bir şirket yöneticisi tarafından yapılan açıklamada, Volatility Shares’in 2x Bitcoin Strategy ETF’sinin (BITX) ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cuma günü yürürlüğe girmesine izin vermesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut ilk kaldıraçlı kripto ETF’si olacağı ifade edildi.

Volatility Shares Baş Yatırım Sorumlusu Stuart Barton, düzenleyicinin 2x ETF başvurusunu reddetmediğini ve önümüzdeki Salı günü piyasaya sürülmesinin önünü açtığını dile getirdi. Stuart Barton konu hakkında şu ifadeyi kullandı:

Dijital varlıkları ETF ambalajı içinde görmek heyecan verici.

Bununla birlikte kaldıraçlı 2x ETF, müşterilerin yalnızca Bitcoin değerinin yarısını ortaya koyarak Bitcoin maruziyeti kazanmalarına olanak tanır. Dosyaya göre ETF’nin CME Bitcoin Vadeli İşlemler Günlük Rulo Endeksi’ne karşılık geleceği belirtildi.

Bu olay, BlackRock gibi çok sayıda büyük geleneksel yatırım şirketinin SEC’e spot Bitcoin ETF’leri için başvuruda bulunması sonrasında Bitcoin’in değerinin 31.000 doların üzerine çıkmasının ardından geldi.
Son olarak bir dizi vadeli işlem tabanlı ETF ürünü halihazırda işlem görürken, SEC spot ürünlerin piyasaya sürülmesini sürekli olarak engelledi. Diğer kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlem ürünleri de piyasaya sürülmek için gerekli onayları alamadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala