bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,291.35 4.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,925.51 0.84%
bnb
BNB (BNB) $ 549.67 3.43%
solana
Solana (SOL) $ 130.23 5.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514231 3.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.443053 2.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.127812 2.75%

SEC, Bitcoin akademisi dolandırıcılarına faturayı kesti

SEC2

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkede faaliyet gösteren bir kripto para akademisinden hizmet alan yatırımcıların dolandırıldığını iddia etti. SEC’in resmi açıklamasına göre Rockwell Capital Management ve kurucu Brian Sewell öğrencilerinden büyük miktarda parayı zimmetine taşıdı. 

2018 ve 2019 yılları arasında öğrencilerine yapay zekayı kullanarak kripto fonu kuracağını iddia eden Sewell’in şirketi, 15 farklı kişiden toplamda 1,2 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, elde ettiği kaynaklar ile bir fon kurmamasının yanında yapay zeka temelli alım-satım stratejilerini de uygulamadı.

İddiaların odağında olan isim, öğrencilerinin parasıyla Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından hacklendiği iddiasında bulundu. SEC ise Sewell’in yatırmcıları dolandırdığını savundu. 

“Dolandırıcıların peşini bırakmayacağız”

SEC Uygulama Departmanı yöneticilerinden Gurbir S. Grewal, basın bülteninde şu ifadelere yer verdi:

“Sewell’in Bitcoin akademisindeki öğrencileri bir dizi yalan ile bir milyon doların üzerinde dolandırdığını iddia ediyoruz. SEC, yatırımcıları AI, DeFi veya kripto gibi moda sözcüklerle dolandıran kişilerin peşini asla bırakmayacak.”

Günün sonunda suçlamaları kabul eden Rockwell Capital Management ve Brian Sewell 1 milyon 600 bin dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala