bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,988.14 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.41 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 611.36 0.73%
solana
Solana (SOL) $ 142.47 4.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520805 1.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465218 2.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148785 2.36%

SEC Başkanı, Kripto Paralar Hakkında Konuştu

sec baskani kripto paralar hakkinda konustu2

Küresel olarak düzenleyicilerin kripto konusunda ne yapacaklarını bilemedikleri kritik bir dönemdeyiz. Özellikle bu alanda en önemli düzenleyicilerden birisi olan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yönelimleri, birçok ülkenin kararlarını etkilemekte. Ancak SEC‘de belirsizlikler sürüyor. Son olarak SEC Başkanı Gary Gensler, kendisine yöneltilen kripto paralar hakkındaki sorularını yanıtladı. Ethereum konusunda ise sessiz kaldı.

CNBC’ye verdiği bir röportaj sırasında kendisine sorulan Ethereum‘un bir kayıt dışı menkul kıymet olup olmadığı sorusuna kesin bir yanıt vermeyen Gensler, şu ifadeleri kaydetti:

“Bu tür halka açık forumlara katılmıyoruz, herhangi bir projeden, olası bir durumdan söz etmiyoruz ve bu şekilde hava yolları hakkında yasal tavsiyeler vermiyoruz.”

sec baskani kripto paralar hakkinda konustu

SEC Başkanı Gensler, Kripto Paraları Uyumlu Çalışmaya Çağırdı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, kripto dünyasının en etkili isimleri arasında yer alıyor. Kripto paraların gerekli bilgileri düzenleyicilere vermeleri gerektiğini düşünen SEC başkanı, bu alanda binlerce kripto paranın SEC’e kaydolmadığını belirtti. Gensler, menkul kıymetler olan “çok fazla” kripto para projesinin SEC‘e kaydolma zahmetinden geçmemek için başka bir şey gibi görünmeye çalıştığını iddia ederek sektördeki uyum eksikliğini vurguladı:

“Maalesef bunların pek çoğu ‘Eh, biz güvenlik değiliz’ demeye çalışıyor. Biz sadece başka bir şeyiz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala