bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,107.44 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,951.62 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 569.03 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 159.57 3.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518962 0.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455305 1.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15121 0.27%

SEC 2024’te denetim alanını genişletiyor

SEC

SEC, 2024’ün yeni denetim planını açıkladı. Buna göre, denetim alanlarını genişleten kurum, kripto komisyoncularının da listede yer aldığını belirtti.

2024 planı açıklandı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 16 Ekim’de 2024 denetim alanları raporunu yayınladı. Ajansın İnceleme Bölümü, on yılı aşkın bir süredir benzer raporlar yayınlayarak yeni riskleri bildirmişti. Yeni planda tüm denetim alanlarının yanı sıra kripto komisyoncularına da bildirimde bulunuldu.

Raporda, SEC’in incelemeler bölümünün kapasitesini genişlettiği ve 2023’te kripto, fintech, yapay zeka ve siber güvenliği ele almak için çeşitli programlarında ekipler kurduğu belirtildi. SEC’in kripto alanında çalışan komisyoncuları ve danışmanları gözlemlemeye devam ettiği de eklendi.

Departman, “otomatik yatırım araçları, yapay zeka ve ticaret algoritmaları veya platformları” gibi “özellikle uyumluluk ve pazarlama taleplerini karşılamayı amaçlayan çevrimiçi hesaplara hizmet veren teknolojik ve çevrimiçi çözümler” gibi yeni uygulamalar sunan kuruluşlara bakıyordu.

İncelemeler, kurumların müşteri tavsiyesine ilişkin davranış standartlarını ne kadar iyi karşıladıklarına ve sundukları ürünleri ne kadar iyi anladıklarına bakacak. Raporda özellikle yaşlı yatırımcılar ve emeklilik varlıklarına vurgu yapıldı. Ayrıca, kurumların en son kılavuzlara uymalarının da sağlanacağı belirtildi.

Bölüm Direktörü Richard Best konuyla ilgili şu ifadeleri kaydetti:

“İnceleme önceliklerimizi kamuoyuna duyurmaya devam etmek, inceleme programının şeffaflığını artırmakta ve firmaları uyum ve gözetim çabalarını perakende yatırımcılar için potansiyel olarak yüksek risk taşıyan alanlara odaklamaya teşvik etmektedir.”

SEC’e göre inceleme öncelikleri, bir önceki yıl inceleme personelinin yanı sıra yatırımcılardan, sektör gruplarından ve benzer kaynaklardan gelen geri bildirimlere göre belirlenmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala