bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,920.00 5.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,656.05 18.01%
bnb
BNB (BNB) $ 624.57 8.25%
solana
Solana (SOL) $ 181.63 1.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.539035 4.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.50241 7.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16393 8.14%

Satoshi Nakamoto Kimdir?

satoshi nakamoto kimdir

Satoshi Nakamoto, kripto paraların ilki olan Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinmektedir. Satoshi Nakamoto bir kişi ya da kişilerin kullandığı takma addır.

Satoshi Nakamoto Ve Bitcoin (BTC)

İlk kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) ilk kez 2008 yılında yayımlanan bir white paper’da ortaya çıkmıştır. Bu white paper, Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto tarafından imzalanmıştır. 12 Ocak 2009 tarihinde gerçekleşen ilk Bitcoin işleminde Satoshi Nakamoto, bilgisayar bilimci Hal Finney’e 10 BTC göndermiştir. Kişi ya da kişiler olduğu belirtilen Satoshi Nakamoto aslında Japonca takma bir isimdir. Kimliği hiç bir zaman belirlenememiştir.

Bitcoin’in ilk aşamalarında onunla birlikte olan kişilerin röportajlarına göre, Satoshi Nakamoto hakkında, Bitcoin sistemini tasarlarken çok detaylı bir şekilde düşündüğü kesin olarak bilinen tek şeydir. Çekirdek geliştirici Jeff Garzik’e göre, klasik bir yazılım mühendisinin yapacağı titiz test işlemleriyle aynı şeyleri yapmamıştır ve bu açıdan Satoshi’nin kodları geleneksel olmadığı düşünülmektedir.

Farklı tahminlerde bulunulsa da Bitcoin’in kurucusu bir kişi mi bir grup mu olduğu bilinmemektedir. İsim kökü Japonca’dan gelse de, Satoshi Nakamoto’nun e-postalarda, forumlarda ve Bitcoin whitepaper’ında kullandığı mükemmel İngilizce’den dolayı, İngilizce konuşulan bir ülkede yetişmiş kişi ya da kişiler olduğu da düşünülmektedir.

Kim olduğu çözülemeyen Satoshi Nakamoto’nun bilgisayar bilimci ya da kriptografi uzmanı olduğu düşünülmektedir. Bu düşünceyi destekleyen, 12 Ocak 2009’da ilk Bitcoin işleminin Satoshi Nakamoto ile Hal Finney arasında gerçekleşmesidir. Satoshi Nakamoto’nun kim olduğu bilinmemesi ile, kendini Bitcoin’in kurucusu olarak tanıtan kişi sayısı da oldukça fazladır.

bitcoin btc

Satoshi Nakamoto Japon Mu İngiliz Mi?

Satoshi Nakamoto ilk blok zinciri veritabanını tasarlamış, 2010 yıl sonuna kadar Bitcoin’i geliştirmeye devam etmiştir. Kim olduğu hala bilinmeyen Nakamoto’nun, 5 Nisan 1975 dünyaya geldiği ve Japonya’da yaşadığı iddialar arasındadır. Aynı zamanda ortaya farklı iddialar da atılmıştır.

Satoshi Nakamoto’nun Amerika ya da Avrupa’da yaşadığı da düşünülmektedir. Bu düşünceye sebep olan, mükemmel kullandığı İngilizce’dir. İsim kökeni olarak Japon asıllı olabileceği ya da kullandığı dilden dolayı İngilizce konuşulan bir ülkede yetişmiş olabileceği düşünülmektedir. Ayrıca, bir kişi olabileceği gibi farklı ülkelerde yetişmiş kişiler tarafından oluşturulan bir grup ismi olarak da kullanıldığı düşünülmektedir.

Satoshi Nakamoto’nun Serveti Ne Kadar?

Kripto paraların ilki olan Bitcoin (BTC)’nin kurucusu Satoshi Nakamoto’nun yaklaşık 1 milyon adet Bitcoin’e sahip olduğu tahmin edilmektedir. Kim olduğu ve mesleği hakkında kesin bir bilgi olmadığı gibi serveti de tahminler üzerinden değerlendirilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala