bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Sandbox (SAND) Coin Nedir?

Sandbox SAND nedir

Sandbox (SAND) blockchain temelli bir sanal gerçeklik platformudur. Platform, kullanıcılarının oyun formunda dijital varlıklar geliştirmelerine imkan sunuyor. Ayrıca kullanıcıların bu varlıkları yine bu platform üzerinde alıp satabilmesine imkan veriliyor. Sandbox platformu kullanıcılarına bu hizmetleri sunmak için bir yeniliğe imza atmış. Buna göre platform NFT evreniyle merkezsiz otonom organizasyonları (DAO) bir araya getiriyor. Sonuç olarak Sandbox, kullanıcılarına birçok hizmetler sunan ve oyunculuk alanını hedef alan bir platform geliştirmeyi başardı. Bu içerik boyunca Sandbox platformundan ve kripto para ekosistemine kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca platformun kripto parası SAND token’lere yönelik bazı verilere de bu yazı boyunca yer vereceğiz.

Sandbox (SAND), kripto para piyasasındaki en değerli altcoin Ethereum (ETH) ağı üzerinde yer alan bir yazılımdır. Bu yazılım merkezsiz sanal oyun dünyasında bir platform meydana getiriyor. Bu sanal dünyanın mantığını kısa bir şekilde özetlemek gerekirse, kullanıcıların dijital araziler alıp satabilmesi arzu edilmiş. Bu sanal varlıklara LAND da deniyor. Kullanıcılar LAND’lar üzerinde diğer oyunculara satabilmek adına yenilikler inşa edebiliyor. Yani Sandbox blockchain teknolojisini kullanan metaverse ekosistemlerinden bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. LAND token’ler Sandbox metaverse’ü içerisinde kullanılan sanal araziler olarak tanımlanabilir. LAND’ların yanı sıra Sandbox platformunda SAND ve ASSET token olmak üzere iki farklı kripto para daha yer alıyor. Yazımıza konu olan SAND token’ler platformdaki işlemlerde ya da LAND satın almalarda kullanılıyor. ASSET token’ler ise oyun içerisindeki eşyaları ve diğer unsurları temsil ediyor. Bu unsurlar arasında avatarlar ya da LAND’lar üzerinde inşa edilen ürünler yer alıyor. Bu kripto para da Sandbox platformunun kendi piyasasında alınıp satılabiliyor.

SAND Token

Sandbox (SAND) ne zaman çıktı?

Sandbox (SAND) platformunun ilk versiyonu ilk olarak 2012 yılında bir mobil oyun olarak piyasaya sürülmüştü. Bu oyun o yıllarda Pixowl ve bir oyun geliştiricisi olarak bilinen onimatrix tarafından tasarlanmıştı. Bu oyun platformu 2018 yılın başka bir oyun geliştiricisi olan Animoca tarafından satın alındı. Bu şirket aynı yılda üç boyutlu bir Sandbox ekosistemi geliştirme hayalini kamuoyuna duyurmuştu. Animoca’nın planları arasında güçlü blockchain teknolojisinden faydalanmak gibi bir niyet de bulunuyordu. Böylece sağlam bir token ekonomisi kurarak kullanıcılara iyi hizmet verecek bir ekosistem oluşturmak mümkün hale geldi.

Sandbox ekibi 2020 yılının ağustos ayında bir ilk coin arzı (ICO) gerçekleştirdi. Projenin sonraki basamaklarına tırmanması için kullanılacak 3 milyon dolar bu satış esnasında elde edildi. Bu sayede Sandbox projesi gelişmeye devam etti ve bugünkü halini aldı.

Sandbox (SAND) Fiyatı Nedir?

Sandbox ekosisteminde kullanılan kripto paralardan birisi olan SAND token’lerin fiyatı aşağıda yer alıyor. Ekip tarafından bu kripto parayla ilgili bazı teknik verileri içeren bir tanıtıcı evrak yayınlanmış. Bu evrak incelendiğinde SAND token’lerin piyasaya toplamda 3 milyar adet arz edileceği bilgisine ulaşıyoruz. İçerik hazırlandığında alınan veriler bu miktarın yalnızca %30’unun dolaşıma dahil edildiğini belirtiyor. Bu da yaklaşık 892 milyon SAND token’e karşılık geliyor.

SAND nedir

Sandbox Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SAND token 14,97 TL TL’den işlem görüyor. SAND token fiyatı son 24 saat içerisinde 1.65% değişim gösterdi. SAND token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 82,256,905 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,039,264,158 dolar seviyesinde.


Sandbox Kaç Dolar?                                 

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SAND token $ 0.460123 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının kasım ayı itibariyle REVO token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 3,2 dolarla kaydetti. Bununla birlikte SAND token yılın en düşük seviyesini ise 0,039 dolarla belirledi.


Sandbox (SAND) Nasıl Çalışmaktadır?

Sandbox (SAND) platformu Ethereum (ETH) blockchain’ini geliştirecek potansiyeli olan bir girişimdir. SAND token’lerin ETH ağında faaliyet gösterdiğini biliyoruz. SAND token’ler ERC-20 standardını takip ediyor. Platformda bulunan diğer kripto paralar LAND ve ASSET tokenler ise sırasıyla ERC-1155 ve ERC-721 standartlarına göre işlev gösteriyor. Sandbox platformunun oyun motoru, piyasada tanındık bir yazılım olan Unity üzerine inşa edilmiş. Unity geniş bir kullanım alanına sahip bir oyun motoru olarak biliniyor. Unity tarafından sunulan URP teknolojisini kullanan Sandbox gelecekte mobil platformlarda yer almayı da planlıyor. Üstelik bu teknoloji sayesinde Sandbox oyununun mobil platformlara dahil olurken sahip olduğu kaliteden herhangi bir ödün vermemesi mümkün hale geliyor. Sandbox oyun motorunun birtakım kullanışlı özelliklere de elverdiği ifade ediliyor. Bu durum geliştiricilerin beğenisini çekecek cinsten bir potansiyel meydana getiriyor.

SAND token nedir

SAND token’ler, Sandbox platformunda oldukça önemli bir yere sahip. Platformun yönetimi ve faaliyetlerinin devam edebilmesi için bu token’in tasarlandığını söyleyebiliriz. Oyun içerisinde gerçekleşecek satın alma işlemlerinde değer aktarım aracı olarak SAND token’ler kullanılıyor. Ayrıca çok sayıda borsada işlem gören bu kripto para bir yatırım aracı olarak da kullanıcıların tercih ettiği projeler arasında yer alıyor.

Sandbox (SAND) Nasıl Satın Alınır?

Sandbox (SAND) platformunun kripto parası SAND token’ler çok sayıda borsa üzerinden temin edilebilir. Bu platformlarında başında Binance, Huobi Global, Bithumb, Kucoin ya da FTX gibi isimler yer alıyor. Bu kripto paranın Binance üzerinden USDT, BUSD, TRY, ETH ve BNB gibi kripto paralarla satın alınabilmesi mümkün. Binance borsasının para birimimiz TRY ile SAND alım satımına imkan veriyor olması dikkat çekici.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala