bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,315.43 1.51%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.50 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 600.91 3.35%
solana
Solana (SOL) $ 143.58 2.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517282 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453466 2.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1459 1.75%

Sam Bankman-Fried’ın ailesinin FTX ile başı belada

FTX Bankman Fried

Batık kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ın anne ve babası, kayyum yönetiminin kendilerine karşı açtığı davanın reddi için yetkili makamların yolunu tuttu.

Reuters’ın haberine göre Stanford Hukuk Fakültesi’nde profesör olan SBF’nin annesi Barbara Fried ve babası Joseph Bankman, hafta başında Delware iflas mahkemesine ilettikleri dosyada batık borsa ile bir ilişkileri olmamasına rağmen kayyum yönetininin sadece ailevi bağları gözeterek kendilerine karşı dava açtığını belirtti.

İflasın ardından FTX borsasına atanan yeni yönetim, Bankman-Fried’ın anne ve babasının şirkette güç sahibi olduğunu ve hesaplardaki paranın bir kısmını çektiğini iddia etti. Kayyumların sunduğu iddianameye göre SBF, anne ve babasına FTX’ten sağladığı kaynak ile toplam 26,4 milyon dolarlık lüks konut ver hediye satın aldı. Bankman-Fried, Stanford Üniversitesi’ne 5,5 milyon dolar, bir siyasi eylem komitesine ise 10 milyon dolar bağış yaptı.

Barbara Fried ve Joseph Bankman, sundukları itiraz dilekçesinde oğullarına vergilendirmelere dair tavsiye verdiklerini ancak şirket içinde çalışmadıklarını, mülklerin ise FTX tarafından ortak kullanıldığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala