bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

Sam Bankman-Fried’e yeni suçlamalar yöneltildi

sam bankman friede yeni suclamalar yoneltildi

Bir zamanların başarılı kripto para borsası olan ancak iflas eden FTX‘in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, kullanıcı fonlarını yanıltıcı bir şekilde kullanmakla suçlanıyor. Bu hafta, Amerikan Adalet Bakanlığı’nın bu dava için sunduğu devasa delil yığını büyük ses getirdi.

Bankman-Fried’ın Durumu: Hapis Yataktan Adalet Arayışına

Federal bir hâkim, 25 Ağustos’ta Sam Bankman-Fried’in son zamanlarda Amerikan Adalet Bakanlığı (DoJ) tarafından ortaya konan kapsamlı delil yığınına nasıl tepki vereceğini değerlendirecek. DoJ’un yaklaşan duruşmadan kısa bir süre önce ortaya koyduğu ve sayfalarla dolu yeni bilgiler, Bankman-Fried’in hukuk takımı tarafından zorlayıcı bir hamle olarak görülüyor.

Hâkim Lewis Kaplan, 26 Ağustos’ta devlete, Bankman-Fried’in hukuk ekibi için delillerin tamamına erişimin nasıl sağlanacağı hakkında açıklama yapmasını ve son zamanlarda sunulan bilgilerin mahkemede kullanılmasını sınırlandırma talebini değerlendirmesini istedi.

Sam Bankman-Fried’in hukuk ekibi konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Adalet Bakanlığı’nın son anda bu kadar geniş bir bilgi yığınıyla gelmesine karşıyız. Yaklaşan duruşma öncesinde bu kadar bilginin bize sunulmasına izin verilmemeli […] Daha önce belirttiğimiz sebeplerle, bu bilgilerin mahkemede kullanılmasına karşıyız.

Sam Bankman-Fried, kullanıcıların paralarını kişisel harcamalar, yatırımlar ve politik bağışlar için yanıltıcı bir şekilde kullanmakla itham ediliyor. Eski FTX şirket lideri hakkında, Ekim 2023 ile Mart 2024 arasında yapılacak duruşmalarda değerlendirilecek 12 ayrı suçlama bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala