bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,866.58 4.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,075.69 2.81%
bnb
BNB (BNB) $ 580.14 3.01%
solana
Solana (SOL) $ 142.07 2.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527626 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465526 2.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140255 5.28%

Sam Altman’ın Worldcoin’i piyasaya sürülüyor

Sam Altmanin Worldcoini piyasaya surulecek22

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın kripto para birimi Worldcoin (WLD) bugün piyasaya sürülecek. Worldcoin, Silikon Vadisi’nde kimlik doğrulama ve gelir eşitsizliği nedeniyle tartışılmıştı. Kripto para ilk etapta 2 milyon kişiye dağıtılacak.

OpenAI CEOsu Altmandan 100 Milyon Dolarlik Worldcoin Gorusmesi

Worldcoin, piyasaya sürülüyor

Tartışmalı Worldcoin token’ın bugün piyasa sürüleceği bildirildi.. Yatırımcılarla görüşen Altman’ın Worldcoin‘in (WLD) arkasındaki şirket olan Tools for Humanity’ye yatırım için yapay zeka kartını oynadığı ifade edildi. Token ekonomisinin pazartesi kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Tools for Humanity, ‘The Orb’ adı verilen bir cihazla göz taraması karşılığında ücretsiz WLD dağıtımı teklif etmişti. İris taramaları, her kişinin yalnızca bir Worldcoin kimliğine sahip olmasını sağlayacak. Worldcoin kimliğinin ChatGPT gibi yapay zeka araçları için sorun olabileceği ifade edilmişti.

Altman uzun zamandır gelir eşitsizliğiyle mücadele etmenin bir yolu olarak evrensel temel gelirin savunuculuğunu yapıyor. Proje, evrensel temel gelir için dolandırıcılığı azaltmayı veya ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Worldcoin, düzenleyici belirsizlikleri nedeniyle ABD’de piyasaya sürülmeyecek. WLD ilk etapta 2 milyon kişiye dağıtılacak. Kripto para, Binance tarafından da listelenecek.

İlk etapta 2 milyon kişiye dağıtılacak olan WLD token, Binance tarafından da listelenecek. Projenin merkezi ilk etapta Almanya olarak belirlenmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala