bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Rusya’nın En Büyük Borsası Moskova Borsası’ndan Kripto Para Adımı

rusyanin en buyuk borsasi moskova borsasindan kripto para adimi 2

Ukrayna işgali sonrasında ekonomik sıkıntıların derinleştiği Rusya, kripto para birimleriyle yakınlaşmaya devam ediyor. Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası, kripto para borsası olma planları yapıyor.

Moskova Borsası’ndan Kripto Para Hamlesi

Moskova Borsası, dijital finansal varlıklar için makbuz ihracını yasallaştırmayı önerdi. Ticaret platformu, bunun emanetçilerin dağıtılmış defterlere hazır olmayan müşterilere esasen menkul kıymetlerle çalışmalarını sunmalarını sağlayacağını belirtti. Moskova Borsası ayrıca lisanslı bir kripto para borsası olma yolunda da adımlar atmayı düşünüyor.

rusyanin en buyuk borsasi moskova borsasindan kripto para adimi

Rusya’nin önde gelen hisse senetleri ve türev ürünler borsası olan Moskova Borsası, depoların dijital finansal varlıklar (DFA’lar) için makbuz düzenleme yetkisi verecek yeni bir mevzuat hazırladı. Mevcut Rus hukukunda, geniş terim “DFA’lar”, daha kesin bir tanımın yokluğunda kripto para birimlerini de kapsıyor ve esas olarak bir ihraççısı olan dijital paraları ve belirteçleri ifade ediyor.

Moskova Borsası Denetim Kurulu Başkanı Sergey Shvetsov’un açıklamasında, “Böyle bir düzenleme altına, DFA makbuzları menkul kıymet olarak işlem görebilir.” ifadesini kullandı. Borsanın doğal olarak bu pazara gireceğini söyleyen Svetsov açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Dijital varlıklar için makbuz düzenlemenizi sağlayan bir proje hazırladık. Bu hamlemizin ardından söz konusu bu makbuzlar menkul kıymet olarak dolaşıma sokulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala