bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,012.15 1.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.87 1.80%
bnb
BNB (BNB) $ 597.42 0.68%
solana
Solana (SOL) $ 138.20 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51532 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459096 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14431 1.89%

Rusya-Ukrayna tamam Hamas-İsrail devam…

israil hamas kapak

Küresel ekonomiler iki yıldır jeopolitik gerilim gölgesinde kaldı. Manipülasyon fiyatlamaları da kaçınılmaz oldu. Merkez bankalarının da eline güzel bir fırsat geçti. Sonuna kadar da bu fırsat kullanıldı. Enflasyon patlak verince dikkatler Rusya-Ukrayna savaşına çevrildi. Faiz artırımlarının sonuna gelince tekrar bir çatışma patlak verdi: Ortadoğu’da Hamas-İsrail çatışması.

Aslında bu bir savaş değil, tamamen İsrail katliamı. Soykırım veya barbarlık da diyebiliriz. Sonuçta bu durum jeopolitik risk gerilimini ve petrol fiyatlarını artırdı. Merkez bankalarının metninde ise bu tarafa dikkat çekilmeye başlandı. Metinlerde ne yazarsa yazsın ortada düşmeyen bir enflasyon, ne yapacağını şaşırmış merkez bankaları var.

Faiz artırımlarının sonuna geldikleri için yapacakları tek şey Rusya-Ukrayna arasında anlaşma sağlanması. Ateşkes. Barış. Piyasalar bu habere coşkuyla tepki verecek ve yeni bir hikaye oluşacak. Muhtemelen Aralık ayı olabilir. Aralık ayında görüşmeler başlayabilir, anlaşma 2024’ün ilk çeyreğinde sonuçlanabilir.

Ancak Hamas-İsrail çatışması devam. Hatta farklı ülkelerin dâhil olmasını bekliyorum. Bu sefer piyasalar 2024 Ocak 15 itibarıyla bu tarafı fiyatlamaya başlar. Ortadaki tek gerçek:

Masum müslümanların katledilerek şehit olması. Bu sürecin küresel ekonomik menfaâte dönüştürülmesi. Oyunun büyük olması. İnsanların hâlen kandırılması. Toparlayacak olursam:

– Rusya-Ukrayna barış görüşmelerine

– Hamas-İsrail çatışmalarının uzun sürmesi ve farklı ülkelerin dâhil olmasına

– Aralık’ta piyasalarda yalancı bahara

– 2024 Ocak 15’te tekrar gerginliklere hazır olmak gerek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala