bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,291.23 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,182.77 2.91%
bnb
BNB (BNB) $ 593.56 1.77%
solana
Solana (SOL) $ 148.79 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534753 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463106 1.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.16394 1.92%

Rusya Merkez Bankası, Finansal Açıdan Kriptoyu Ele Aldı

rusya merkez bankasi finansal acidan kriptoyu ele aldi 2

Rusya Merkez Bankası‘nın Perşembe günü yayınladığı “Finansal İstikrar Genel Bakışraporuna göre; Rusya’da her yıl yaklaşık 5 milyar dolarlık (350 milyar Rus rublesi) kripto işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak rapora göre; ülkenin finansal istikrarına yönelik kriptoyla ilgili riskler, ana akım finansal sistemden izole oldukları için, şu anda düşük.

Rusya Merkez Bankası raporda, Rusya Federasyonu’nun Binance’i ziyaret etme konusunda da en iyi ülkeler arasında olduğunu belirtti. Rapora göre Rusya, dünyanın en büyük kripto borsası Binance için en büyük pazarlardan biri. Aynı zamanda diğer küresel ticaret platformlarındaki Rus kullanıcı sayısı da artıyor.

rusya merkez bankasi finansal acidan kriptoyu ele aldi

Rusya Merkez Bankası; Kripto Rusya’nın Finansal İstikrarı İçin Risk Olabilir

Rusya Merkez Bankası; kriptoya artan ilginin Rusya’nın finansal istikrarı için bir risk haline gelebileceğini söyledi. Merkez Bankası, Rusya’nın küresel kripto para piyasasında lider konumunu kabul etmesine rağmen, finansal istikrar, yatırımcı koruması, kara para aklama ve suç finansmanı ile ESG riskleri de dahil olmak üzere sektörle ilgili büyük risklerin ana hatlarını çizdi.

Merkez Bankasına göre; kriptonun anonimliği onu kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve terör finansmanı gibi kullanımlar için popüler hale getiriyor. Bir başka risk de insanların tasarruflarının bir kısmını kriptoya yatırabilmeleri. Bu tüketicilerin tasarruf için ulusal para birimleri yerine yabancı para birimlerini tercih etmesine benzer bir sorun.

Raporda ayrıca, “iklimi olumsuz etkileyen” kripto para madenciliği sürecinde enerji tüketimiyle ilgili endişelerden de söz edildi. Ayrıca söz konusu belge, düzenleyicinin yeni tehditler için piyasayı izlemeye devam etmesi gerektiğini de belirtiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala