bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,816.71 5.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,434.37 11.55%
bnb
BNB (BNB) $ 586.65 2.01%
solana
Solana (SOL) $ 185.32 9.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532275 4.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.487768 3.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156727 5.05%

Rusya Kripto Para Yaptırımları ile Karşı Karşıya

Rusya Kripto Para Yaptirimlari ile Karşi Karşiya

Rusya ve Ukrayna arasında gerilim hızla büyümeye devam ederken, kripto konusu da yeniden gündeme gelmiş durumda. Öyle ki Ukrayna’nın Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) üzerinden bağış toplaması ve Rusya’ya karşı yapılan yaptırımlar birleşmek üzere.

Wall Street Journal’a göre Washington, Rusya’ya karşı olası daha fazla yaptırım için yeni bir sektör üzerinde düşünüyor: kripto paralar. Ancak dijital para birimlerinin doğası gereği hükümet tarafından düzenlenen finansal sistemin dışında var olacak şekilde tasarlandığından, işlemleri engellemenin zor olacağı belirtildi.

rusya mb merkez bankasinin kripto onerilerini degerlendirecek 2

Rusya Kripto Para Yaptırımları İle Karşılaşabilir

Rusya, Ukrayna’ya yaptığı savaş girişimi sonrası birçok ülke tarafından kınama alırken, başta ABD olmak üzere birçok ülkeden de büyük yaptırımlara maruz kalmış durumda. Bu yaptırımlar arasında ülkenin Swift işlemlerinin engellenmesi, Rusya’nın ABD’deki bankalarının varlıklarına el konulması ve benzeri çok yaptırım yer alıyor. Son Wall Street Journal’a göre yeni bir yaptırım kripto paralar üzerinden gelebilir.

Olası yaptırımlar ise muhtemelen merkezi kripto para borsaları üzerinden gerçekeleşecek. Öyle ki hatırlarsanız ABD Eylül ayında Rus sermayeli kripto para borsaları SUEX OTC ve Chatex’i fidye yazılımı ödemelerinin aklanmasına yardımcı olduğu iddiasıyla kara listeye almıştı.

Konuyla alakalı olarak konuşan ABD Hazine Bakanlığı yetkilisi Ari Redbord, şu ifadelere yer verdi:

“Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), daha büyük Rus borsalarının peşine düşebilir, aynı şekilde geleneksel Rus finans kurumlarını da zaten belirlemiş olabilir” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala