bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Rusya, Kripto Borsası OKX’in Web Sitesine Erişimi Kapattı

Rusya Kripto Borsasi OKXin Web Sitesine Erisimi Kapatti

Küresel olarak kripto sektörü oldukça ince bir çizgide yürüyor. Bir tarafında düzenleyiciler, diğer tarafında yatırımcılar derken oldukça dalgalı bir dönemden geçen sektörün sıkıntıları da genelde bir yerde toplanıyor: Borsalar. Son olarak OKX‘in resmi web sitesi, sebebi henüz bilinmeyen bir şekilde Rusya‘da engellendi.

Rusya Kripto Borsasi OKXin Web Sitesine Erisimi Kapatti 2

Rusya Kripto Borsası OKX’in Web Sitesine Erişimi Engelliyor

Rusya, kripto paralar söz konusu olduğunda son dönemin en çok konuşulan ülkelerinden biri. Öyle ki birçok ülkeden ağır yaptırımlar ile boğuşan Rusya’nın bu yaptırımları delmek için kriptoyu kullandığı düşünülüyor. Ek olarak ülkedeki düzenleme çalışmaları hızlandı. Diğer taraftan Rusya’dan gelen birbiri ile zıt düzenleyici görüşleri de kafaları karıştırmış durumda.

Son olarak ülkenin STK’sı Roskomsvoboda‘nın kara liste kayıtlarına OKX’in web sitesini eklemesi gündeme geldi. Neden böyle bir kararın alındığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmazken, kararın 4 Ekim’de alındığı belirtildi.

Bununla birlikte OKX’in Rusya’da engellenen ilk borsa olmadığını belirtelim. Öyle ki 2021’in haziran ayında Binance de engellenen borsalar arasında yerini almıştı. Binance ise bunun, düzenleyiciden hiçbir uyarı veya şikayet alınmadığı halde yapıldığını belirtmişti. Bunun üzerine Binance’in sitesine erişim engeli kararı, bu yılın ocak ayında kaldırılmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala