bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

RSR Coin Nedir? RSR Coin Yorum ve Geleceği

RSR coin

Rezerv ağ ekibi, kripto endüstrisini evrensel kabul ve kullanıma ölçeklendirme tutkusuyla 2019’da benzersiz bir çift ​​tokenli sabit para protokolü geliştirdi. Bu makale, Reserve Rights ve etkileyici bir rekor kaydeden RSR tokeni hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklıyor.

Şüphesiz, Bitcoin dijital para birimlerinin yolunu açtı. Kuruluşundan bu yana, binlerce kripto para piyasaya girdi. Kripto ödeme ağ geçidi TripleA’ya göre 2022 itibariyle dünya çapında 300 milyon kripto kullanıcısı vardı ve bu yazı itibariyle 16.000’den fazla kripto para aktif durumda.

Kripto alanı, on yıl boyunca agresif bir büyüme yaşadı ve hala büyüme için çok yer var. Bununla birlikte, oynaklık ve ölçeklenebilirlik gibi sınırlamalar, daha geniş halkı iki kampa ayırdı: dijital para birimlerini kabul edenler ve etmeyenler.


Reserve Rights (RSR) Nedir?

Geliştiricilerine göre, Reserve Rights projesinin temelini iki sütun oluşturuyor. Birincisi, güvenilir bir para birimine erişimin temel bir insan hakkı olması gerektiği inancıdır. İkincisi, ısrar ve zamanla hiperenflasyonun geçmişte kalabileceği inancı. Bu iyimser inançlarla motive olan Reserve ağ ekibi, istikrarlı ve güvenilir para birimine küresel erişim sağlamak için çok çalışıyor.

Reserve Rights tokeninin (RSR) temel odak noktası, travmatize ekonomiler üzerindeki hiperenflasyon ve para birimi devalüasyonunun neden olduğu yıkıcı etkileri azaltmak ve ortadan kaldırmaktır. Protokol , tipik olarak geleneksel ekonomik modellerle ilişkili bir dezavantaj olan harici düzenleyici izleme ihtiyacını ortadan kaldıran bir eşler arası (P2P) yaklaşımı kullanarak bu amaca ulaşmayı önermektedir.

RSR Nedir?

RSR, Rezerv ağındaki kullanıcıların önerileri oylamasına veya reddetmesine olanak tanıyan bir yönetim tokenidir. Bu oylar, yönetim organının yönetim biçimini tanımlamaya yardımcı olur (merkezileştirilmiş veya keyfi olarak merkezi olmayan).

RSR Nasıl Çalışır?

Reserve Rights protokolü, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiştir. Birincil odak noktalarından biri, oynaklığı yenmek ve RSV adlı bir sabit para birimini sürdürmektir. Ekip, iki bileşenden oluşan çift tokenli bir stabilcoin protokolü tasarladı:

  • RSV (Yedek sabit tokeni)
  • RSR (Yedek Rights tokeni)

RSV, ABD dolarına sabitlendi, bu nedenle yaklaşık 1 dolarlık değerini tutarlı bir şekilde sürdürmesi gerekiyor. Rezerv protokolü bunu çok yenilikçi bir şekilde başarır.

RSV belirteci 1 doların altına düştüğünde, protokol daha fazla RSV satın almak için tetiklenir ve değişim sitelerinde fiyatı 1 dolara geri çeker. RSV tokeninin 1 doların üzerine çıkması durumunda, protokol otomatik olarak fazla veya yeni basılmış RSV’yi satarak fiyatı tekrar 1 dolara düşürür.

RSV, günlük işlemlerde sıklıkla kullanılır ve Rezerv 1 ABD doları eşiğini korumaya çalışırken RSR, öncelikle RSV’nin sabit değerinin korunmasına yardımcı olan bir yatırım işlevi görür. Rezerv stablecoin, teminat tokenleri adı verilen varlıklar tarafından uzaktan doğrulanır. Tüm bu yatırımlar, Rezerv akıllı sözleşmesi olarak kabul edilenler tarafından bir arada tutulur .

RSR Ne İçin Kullanılır?

RSV’nin aksine, RSR oldukça kararsızdır ve esas olarak RSV’nin değerini korumak için kullanılır. RSV değerinin 1$ eşiğinin altına düştüğü bir durumda, kullanıcılar satılan akıllı sözleşmeler aracılığıyla indirimli fiyatlarla fazladan RSV satın alır. 1 RSV:1 USD ticaret oranında daha fazla RSR satın aldıktan sonra, RSV’nin fiyatı tekrar yükselir.

Değerin 1$ hedef sabitinin üzerine çıktığı bir durumda, fazla RSV satılır ve RSR veya diğer tokenize edilmiş varlıklarla takas edilir, bu da RSV’nin değerini tekrar beklenen 1$ işaretine iter.

RSR tokeni, Rezerv protokolünün sahip olduğu varlıkların değeri RSV’nin varlığını tehdit eden seviyelere düştüğünde piyasayı canlandırmak için kullanılır. Bu, RSV arzında bir artışa neden olur ve bu da RSR talebinde bir düşüşe yol açar. Rezerv kasası, RSV’nin depolama platformu olarak hizmet eder.

RSR

Rezerv Uygulaması

Reserve uygulaması, Reserve tarafından para biriktirmek, göndermek ve almak için sunulan tek büyük forumdur. Bu uygulama, şu anda şiddetli hiperenflasyon geçiren bir ülke olan Venezuela’da giderek daha fazla kullanılıyor. 8 Temmuz 2020’de Reserve uygulaması, ülkede en çok indirilen dördüncü finans uygulaması oldu.

Çoğu Venezuelalı, işlemleri ABD doları cinsinden gerçekleştirir. Kullanıcılar resmi itibari para birimleri olan Venezüella bolivarı yatırıyor ve Rezerv uygulamasında neredeyse anında ABD doları alıyor. Kullanıcılar, ellerinde nakit para taşımak yerine elektronik ödemeler yoluyla kolayca mal ve hizmet satın alabilirler.

Uygulama aynı zamanda, kullanıcıların paralarını ABD doları gibi güvenilir bir para birimine dönüştürmelerini sağlayan ve sürekli enflasyon tehlikesini küçümseyen ve böylece değeri koruyan bir özellik de sağlıyor. Venezuela dışında, Kolombiya ve Arjantin de Reserve Rights ağını kullanıyor.

Ana Özellikler

Çift Tokenli Sistem

Bu sistem, iki ana süreçten oluşan bir arbitraj sistemiyle birbirine bağlanan Reserve Rights tokeni ve Rezerv sabit tokenini içerir: basım ve istikrar. Bu teknikler, enflasyon ve hiperenflasyonun neden olduğu sorunlara çareler sunar.

Üçüncü Taraf Müdahalesi Yok

Çeşitli varlık desteği nedeniyle, Reserve Rights hükümet mevzuatından, müdahalesinden, kararlarından ve işlevlerinden tamamen korunmuştur.

Reserve Rights Uygulaması

Reserve Rights platformu, enflasyondan etkilenen bölgelerdeki insanlara ve işletmelere varlıkların korunması, istikrar, işlem kolaylığı ve finansal güvenlik sağlayarak toplumdaki acil bir ihtiyacı çözer.

Varlık Destekli Para Birimi

Bu platformun bir başka ayırt edici özelliği, daha sonra bir kripto para birimi sepeti kullanılarak doğrulanan stabilcoin dağıtımını düzenlemek için akıllı sözleşmelerin kullanılmasıdır. Bu, bir stablecoin ihraççısının sıkı denetimi altında fiat para birimleri tarafından desteklenen diğer birkaç stabilcoin ile keskin bir tezat oluşturuyor.

RSR Coin Yorum ve Geleceği

Reserve Rights hala geliştirme aşamasında olduğundan, bunun iyi bir yatırım mı yoksa kötü bir yatırım mı olduğunu söylemek için yeterli veri yok. Bu projenin size uygun olup olmadığını belirlemek için üç yönlü bir yaklaşım kullanmanızı öneririz: teknik, duyarlılık ve temel analiz.

RSR şu anda düşük değerdedir ve bazı yatırımcılar tarafından gerçek hayattaki uygulamalarına ve gelecek projeksiyonlarına dayalı olarak iyi bir proje olduğuna inanılmaktadır. RSR projesi kalıcı olduğu için dip ve HODL satın almak kötü bir fikir olmaz. (Editörün notu: Herhangi bir kripto para biriminde olduğu gibi, herhangi bir satın alma işlemi yapmadan önce gerekli özeni gösterdiğinizden emin olun.)

Kripto evrende ticaret yapmak ne kadar kazançlı olsa da, sürekli bir yenilik ve proje teklifi akışı görüyor. Bazıları nişlerini bulur ve gelişirken, diğerleri temellerini bulamadan elenir. Yine de diğerleri kısa bir yutturmaca döneminden sonra kaybolur.

Reserve Rights projesine ve başarmayı umduğu şeye bakıldığında, RSR’nin daha fazla gözlem yapmaya değer bir belirteç olduğunu söylemek güvenlidir. Yedek Haklar ağı, hedeflerinin çoğuna henüz ulaşmamış olsa da, açıkça ortaya konan yapısında ve bu noktaya kadar elde edilen kazanımlarda kesin bir potansiyel görüyoruz.

RSR Coin Grafiği


RSR Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RSR Coin 0,190609 TL TL’den işlem görüyor. RSR Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -2.03% değişim gösterdi. RSR Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 38,113,475 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 296,638,548 dolar seviyesinde.

RSR Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RSR Coin $ 0.005854 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle RSR Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.1189 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RSR yılın en düşük seviyesini ise 0.01648  dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala