bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,651.05 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,306.01 1.96%
bnb
BNB (BNB) $ 605.98 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 141.40 0.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517935 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149876 1.77%

Ünlü yatırımcının spot Bitcoin ETF yorumu herkesi şaşırttı

robert kiyosakiden bitcoin ile ilgili degerlendirmew 2

ABD’de Ocak ayında listelenen spot Bitcoin ETF’leri, pek çok uzmanın “kriptoya ilginin artacağı” yorumlarına yol açsa da bazı ünlü isimler aynı fikirde değil.

Ünlü yatırımcı ve büyük miktarlarda satan finans kitabı Zengin Baba Yoksul Baba’nın yazarı Robert Kiyosaki, X hesabından yaptığı paylaşımda spot ETF’ler aracılığıyla Bitcoin satın almayacağını açıkladı.

Kiyosaki, ETF’lerin çoğu birey ve kurum işin mantıklı bir yatırım aracı olduğunu, ancak kendisinin borsa ürünlerinden uzak durmak istediğini belirtti. Ünlü yatırımcı, olası hatalarının sorumluluğunu kendi elinde tutmayı tercih ediyor:

“Kendi finansal ürünlerimi paketlemek benim için en iyisi çünkü kendi menkul kıymetlerimi paketlemek çoğu ETF alıcısından daha akıllı olmamı gerektiriyor. Benim için en iyisi bu. Eğer hata yaparsam, kendimden başka suçlayacak kimsem yok. Asıl önemli soru ‘sizin için en iyisi nedir’ sorusudur.”


Peter Schiff, Bitcoin ETF’lerine de karşı

ABD’li kripto muhalifi ekonomist Peter Schiff, spot ETF’ler hakkında olumsuz görüş bildiren bir başka isim oldu. Schiff, Bitcoin borsa yatırım fomlarının, BTC’nin çöküşüne yol açacağına inanıyor. Ünlü ekonomist, bunun haricinde BTC fonlarının yatırımcı talebini altından uzaklaştırması nedeniyle merkez bankalarına olumlu etki yarattığı görüşünde.

Peter Schiff, değerli metallerin karşısında Bitcoin’in bir değere sahip olmadığını yineledi.


Spot ETF’lere giriş devam ediyor

11 Nisan Cuma günü itibarıyla ABD’de işlem gören spot Bitcoin borsa yatırım fonları üst üste ikinci kez pozitif akışa tanık oldu. Farside Investors’un verilerine göre spot ETF’lere son seansta 91,3 milyon dolar giriş gerçekleşti.

bitcoin etf

Grayscale Bitcoin Trust’ta (GBTC) 124,9 milyon dolar çıkış görülürken BlackRock’ın IBIT fonu 192 milyon dolar yatırım aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala