bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,270.76 0.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,169.29 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 605.38 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 154.16 0.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547644 2.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516509 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15839 1.28%

Ripple’ın (XRP) TL Bazında Teknik Analizi – 25 Kasım 2020

Ripple XRP Analiz

Ripple’ın Paribu (paribu.com) verilerine göre TL bazındaki dört saat periyotlu logaritmik grafiği aşağıda gösterilmiştir. Son günlerde çok sert bir yükseliş yaşanan Ripple şu an 5.07 TL seviyesinde işlem görüyor.

Grafikte siyah yuvarlak alanlarla vurgulanmış noktalar birleştirilerek elde edilen yükselen fibonacci kanalının 2 katsayılı kanal çizgisi seviyesine kadar yükselen Ripple’da çok kısa vade için bir kâr realizasyonu yaşanıyor. Grafiğe göre 1.618 katsayılı kanal çizgisi yaklaşık 4.87 TL seviyesinde destek gösteriyor. Bu seviyenin altında dört saatlik kapanışların gelmesi durumunda kâr satışları hızlanabilir ve geçtiğimiz günlerde 3.96 – 4.20 aralığında oluşan boşluğu(gap) doldurmaya yönelebilir.

Diğer taraftan, 6 TL seviyesinin üzerindeki dört saatlik kapanışlarda 2.618 katsayılı fibonacci kanal çizgisinin direnç gösterdiği 8.36 TL seviyeleri hedeflenebilir. Olası böyle yeni bir yükseliş hareketinde 7.00 ve 8.00 TL seviyeleri ise psikolojik direnç olarak takip edilebilir.

Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayın

RIPPLE’DA KISA VADELİ DESTEK ve DİRENÇLER NELER?

Ripple’ın aşağıdaki bir saat periyotlu grafiğinde ise kısa vadeli ve hafif eğimli olan bir yükselen kanal, siyah renkteki düşen trend çizgisi ve kırmızı renkteki yükselen trend çizgileri gösterilmiştir.

Yükselen kanalın alt çizgisi yaklaşık 4.95 seviyesinde destek gösterirken, siyah düşen trend çizgisi 5.20 TL’de direnç olarak karşımıza çıkıyor. 5.20 TL’nin üzerinde saatlik kapanışlarda 5.43 TL’deki kanal orta çizgisi ve sonrasında 5.90 – 6.00 TL seviyelerindeki kanal üst çizgisi hedeflenebilir.

Diğer taraftan, grafikteki kırmızı yükselen trend çizgisi, içinde bulunduğumuz saatler için yaklaşık 4.52 seviyesinde destek gösteriyor. Bu çizginin üzerinde kalmaya devam ettikçe, Ripple’da kısa vadeli yükselişin devamı gelecektir. 4.52 altındaki saatlik kapanışlarda ise, yukarıda bahsettiğim destekler hedeflenebilir.

Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayın

XRPTRY İÇİN GÖSTERGELER NE SÖYLÜYOR?

Ripple’ın aşağıdaki dört saat periyotlu grafiğinde DMI, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. DMI indikatöründeki DI+(mavi) çizgisinin DI-(kırmızı) çizgisinin üzerindeki hareketi yükseliş trendinin devamını teyit ediyor.

Diğer taraftan, RSI ve STOCH RSI indikatörleri çok önemli bir ipucu veriyor olabilir. STOCH RSI’nın geçmişteki hareketleri incelendiğinde, genelde, çok düzenli bir şekilde aşırı satış ve aşırı alış bölgesi arasında dalgalandığını görüyoruz. Şu anki değeri itibariyle ise, STOCH RSI aşırı satış bölgesine yeni geçmiş durumda. Bu seviyelerden yönünü yukarı çevirerek 20 seviyesinin üzerine çıkabilirse, RSI’nın da 70 seviyesini yukarı tekrar kesmesi gündeme gelebilir. Böyle bir durumda yükseliş biraz daha ivmelenebilir.

Tam boyutta görüntülemek için grafiğin üstüne tıklayın

Özetle;

Ripple için TL bazında takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 4.95, 4.87, 4.52, 4.20, 3.96

Dirençler:  5.20, 5.43, 5.90, 6.00, 7.00

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala