bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

REN Coin Nedir? REN Coin Yorum ve Geleceği

ren coin nedir

Ren (REN), farklı blok zinciri platformları arasında birlikte çalışabilirlik ve likidite sağlamak için oluşturulmuş açık bir protokoldür .

Eskiden Cumhuriyet Protokolü olarak bilinen Ren, sanal makine ana ağı RenVM’yi Mayıs 2020’de başlattı ve 2018’de 34 milyon dolarlık ilk ICO tamamladı.

Protokolün yerel tokeni REN, Darknodes olarak bilinen RenVM’yi çalıştıran düğümler için bir bağ işlevi görür.

Ren, blok zincirler arasındaki likidite ile ilgili engelleri kaldırarak merkezi olmayan finansın (DeFi) birlikte çalışabilirliğini ve dolayısıyla erişilebilirliğini genişletmeyi amaçlıyor.

REN Coin Nedir?

Ren, herkesin farklı blok zincirleri arasında hem yeni hem de mevcut varlıkları transfer etmesine izin vermek için küresel bir kullanıcı ağını teşvik etmeyi amaçlayan bir yazılımdır .

Örneğin, Ren ile kullanıcılar akıllı bir sözleşmede bitcoinleri (veya diğer varlıkları) kilitleyebilir ve karşılığında Ethereum blok zincirinde eter eşdeğerini alabilir. Oradan, Bitcoin sahipleri Ren’i, Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi) ürünlerine, bitcoinlerini satmak zorunda kalmadan ve hatta varlıklarını blok zincirleri arasında transfer etmeden erişmek için kullanabilirler. 

Bu Ethereum tokenlerini kullanarak, bir kullanıcı, Compound veya Aave gibi ödünç verme ve ödünç alma platformları dahil olmak üzere Ethereum’un DeFi ekosistemine bile katılabilir. Tüm bu süre boyunca, kullanıcının bitcoinleri Ren yazılımında kilitli kalacaktı. 

Bir kullanıcı fonlarının kilidini açmak isterse, ağı işletmek ve sürdürmek için düğümlere ödeme yapmak için gerekli olan REN kripto para birimini kullanmaları gerekir. 

Ren projesinden haberdar olmak isteyenler yol haritasını ve blogunu takip edebilirler .

shutterstock 1806123130

Ren’i kim yarattı?

Ren, yazılım geliştiricisi Taiyang Zhang ve Loong Wang tarafından 2017’de kuruldu. Başlangıçta Republic Protocol adlı platform, 2019’da Ren olarak yeniden adlandırıldı.

Ren, 2018’de özel bir satış gerçekleştirerek REN token arzının %56.5’ini sattı ve ETH’de 28.9 milyon dolar topladı. Satışa katılanlar arasında yatırımcılar Polychain Capital ve FBG Capital yer aldı.

Ren daha sonra halka açık bir token satışı gerçekleştirerek token arzının %8,6’sını sattı ve ETH’de 4,8 milyon dolar topladı. 

Toplamda, REN tokenlerinin %65,2’si çeşitli satışlarda satılarak 30 milyon doları aştı. Kalan tokenler ekibe ve danışmanlara (%19,9), topluluk gelişimine (%5) ve bir şirket rezervine (%9,9) tahsis edildi. 

Ren Nasıl Çalışır?

Ren yazılımı, karmaşık işlemlerini yönetmek ve yürütmek için akıllı sözleşme kodunu Ren ağına dağıtan özel bir sanal makine kullanır. 

Bilmiyorsanız, sanal makineler, temel bilgileri ifşa etmeden dağıtılmış bir ağ üzerinden hesaplama gerçekleştirebilen fiziksel bilgisayarların öykünmeleridir.

Bunu başarmak için Ren’in sanal makinesi, işlemleri korumak için Zcash tarafından popüler hale getirilen bir şifreleme tekniği olan zkSnarks’ı ve düğümlerden bilgileri gizlemek için siparişleri parçalayan Shamir Gizli Paylaşım Şemasını kullanır.

Ren ekibi, bu tasarımın Ren’e erişen herkesin kendileri veya işlemleri hakkında bilgi ifşa etmeden herhangi bir blok zincirindeki bir uygulamayı finanse etmesine izin verdiğini savunuyor.

DarkNode’lar

Ren sanal makinesi, DarkNodes adlı bir bilgisayar ağı tarafından korunur. Akıllı sözleşmelerde belirli bir miktarda REN tokeninini kilitlemeleri koşuluyla herkes bir DarkNode çalıştırabilir. 

Ren DarkNodes, ağa bant genişliği, hesaplama gücü ve depolama kapasitesi katarak Ren sanal makinesini güçlendirmeye yardımcı olur ve bu da birlikte kullanıcıların kripto varlıklarını blok zincirler arasında taşımasına olanak tanır. 

Ağın korunmasına yardımcı olmanın karşılığında, DarkNode operatörleri ağ ücretlerinden REN tokenleri biçiminde ödüller kazanır.

RenBridge

Varlıkları blok zincirleri arasında takas etmek için Ren sanal makinesi bir zincirdeki tokenleri kabul eder ve RenBridge aracılığıyla başka bir zincirdeki orijinalleri temsil eden yeni tokenler oluşturur. 

Örneğin, bir kullanıcı RenVM’ye bitcoin gönderebilir, bu daha sonra Ethereum üzerinde orijinal bitcoinleri temsil eden renBTC adlı yeni bir token oluşturur. Ren sanal makinesi, orijinal fonları depoda tutar ve kullanıcı bitcoinlerini almak istediğinde işlemin tersine çevrilmesine izin verir. 

2020 itibariyle Ren sanal makinesi Bitcoin, Bitcoin Cash ve Zcash’i Ethereum’a takas edebilir. Ren sanal makinesinin Mayıs 2020’de piyasaya sürülmesinden bu yana 1,2 milyar doların üzerinde bu varlıklar takas edildi.

ren ren nedir nasil calisir 1200x720 1

REN Coin Yorum ve Geleceği

Ren’in yerel kripto para birimi REN, Ren ağındaki işlemler için ödeme yapmak için gereklidir. 

DarkNode operatörlerinin bir düğümü çalıştırmak için 100.000 REN stake etmesi gerekir. Bir DarkNode çalıştırmak için REN tokenleri gerektiğinden ve REN’in toplam sabit arzı 1 milyar REN olduğundan, olası DarkNode sayısı sınırlıdır, bu da REN tokenlerineolan talebin artmasına yardımcı olabilir.

Not olarak, diğer kripto para birimlerinin aksine, kullanıcıların platformuna erişmek için REN satın alması veya elinde tutması gerekmemektedir. Bunun yerine, kullanıcılar ekonomik faaliyetlerini yürüttükleri blok zincirinin kripto para biriminde ücret öderler.

REN savunucuları, portföylerindeki kripto para birimlerinden bağımsız olarak, istedikleri herhangi bir blok zincirinde ekonomik faaliyetlerde yer almalarına izin verme yeteneğine çekilebilir.

Bu nedenle, blok zincirlerinde çalışan tüm mevcut uygulamalara ve protokollere erişmek isteyen kullanıcılara değerli bir hizmet sunduğuna inanıyorsanız, REN almayı düşünebilirsiniz . 

REN Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 REN Coin 2,15 TL TL’den işlem görüyor. REN Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.99% değişim gösterdi. REN Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 11,369,234 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 66,089,236 dolar seviyesinde.

REN Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 REN Coin $ 0.066051 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Şubat ayı itibariyle REN Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,83 dolarla kaydetti. Bununla birlikte REN yılın en düşük seviyesini ise 0,2454 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala