bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,887.85 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,038.54 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 549.32 2.59%
solana
Solana (SOL) $ 137.36 0.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498008 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448832 0.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148506 1.03%

Rarible Token (RARI) Nedir?

Rarible token RARI Nedir

Rarible token (RARI) dijital sanatçıların veya geliştiricilerin kendi kripto varlıklarını piyasaya sürmesine olanak veren bir NFT platformudur. Kullanıcılar bu sayede kendi dijital işlerinin tüm haklarını ve ayrıcalıklarını kendi ellerinde tutabilecekler. Rarible platformu, kullanıcıların geliştirdikleri bu varlıkların alınıp satıldığı bir piyasa meydana getiriyor. Ethereum (ETH) ağında yer alan dağıtımlı bir ağ sayesinde kullanıcılar bir aracıya ihtiyaç duymadan kendi kripto varlıklarını kendi aralarında alıp satabiliyor. Kullanıcıların geliştirip satışa koyduğu dijital varlıklara son zamanlarda sıklıkla NFT denilmeye başlandı. Bilindiği üzere her bir NFT benzersiz olma özelliği taşıyor. Bu nedenle NFT’ler Bitcoin (BTC) ya da diğer bilindik kripto paralardan ayrılıyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız web sayfamızda NFT’lere yönelik hazırladığımız içeriği inceleyebilirler. Rarible token (RARI) nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır?

Bu yazı boyunca Rarible token (RARI) platformundan ve bu platformun kripto para topluluğuna kazandırdıklarından bahsediyor olacağız. Ayrıca burada kullanılan kripto para RARI token’lere yönelik de birtakım ilgi çekici verileri yine burada paylaşacağız. Yazının devamını okuyarak konu hakkında merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.

RARItoken

Rarible token (RARI), kripto para severleri ve ekosistemde yenilikten yana olan kullanıcıları güçlendirmek için faaliyet veren bir platformdur. Platform RARI token’leri kullanan, yaratıcı merkezli bir NFT piyasası ve NFT düzenleme ekosistemi olarak da tanımlanıyor. Rarible platformundaki kullanıcılar, sanat eserleri, oyun öğeleri ve daha fazlası için benzersiz dijital varlıklar oluşturabiliyor. Bu varlıklar son zamanlarda piyasada taklit edilemez token’ler (NFT’ler) olarak biliniyor. Platform, kullanıcılara sorunsuz ve kolay bir kullanıcı deneyimi sağlamayı hedefliyor. Bunun için de farklı kategoriler kullanılarak NFT’lerin filtrelenen ve sıralanan tam özellikli bir şekilde kullanıcılara sunulmasını istiyor. Kullanıcılar da bu detaylı pazarın keyfini sürerek diledikleri NFT’leri satın alabiliyorlar. Rarible token piyasasında herkes NFT oluşturabilir ve yayınlayabilir. RARI token’ler, aktif kullanıcıları ödüllendirmek ve platformun yönetimine katılmak için kullanılıyor. Bu bağlamda RARI token’lerin Rarible platformunun temel unsuru olduğunu ifade etmek yanlış olmaz.

Rarible Token (RARI) Ne Zaman Çıktı?

Rarible token (RARI) ekibi Moskova merkezlidir ve 2020’nin başlarında Alexei Falin ve Alexander Salnikov tarafından ortaklaşa kurulmuştur. Alexei Falin, Rarible token’in CEO’sudur. Falin aynı zamanda belirli konularda uzmanlaşmış bir bilgisayar yazılımı şirketi olan Sticker.Place’in kurucu ortağıdır. Falin, Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden ve Moskova’daki Ekonomi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu Alexander Salnikov, Zenome’nin kurucu ortağıdır. Salnikov ayrıca bankasızlara araçlar sağlayan blok zinciri tabanlı bir proje olan Humaniq’in ICO direktörüydü. Salnikov geçmişte beşten fazla başarılı şirket kurmuştur ve ürün yöneticisi olarak geniş deneyime sahiptir. Bu isim halihazırda Rarible token projesinin ürün sorumlusu olarak çalışıyor. Resmi Rarible token LinkedIn sayfasına göre, Rarible ekibinin tamamı, çoğu sanatçı olan neredeyse bir düzine çalışandan oluşuyor.

RARIBLE

Rarible Token (RARI) Fiyatı Nedir?

Rarible token (RARI) fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan iki başlıktan sürekli bir şekilde ulaşabilmek mümkün. Proje ekibi teşebbüslerinin kripto para kullanıcılarına detaylı olarak aktarılması için tanıtıcı evraklar hazırlamış. Bu evraklarda kullanıcıların bu projeye yatırım yapmadan önce sorabilecekleri hemen hemen her sorunun yanıtı bulunuyor. RARI token’lerin fiyatına yönelik de bu evraklarda birtakım dikkat çekici veriler yer alıyor. Buna göre RARI token’lerin sınırlı bir arzının bulunmadığını görüyoruz. Ancak toplam arzın 25 milyon olacağı iddia ediliyor. Coinmarketcap verilerine göre dolaşımda bulunan RARI token miktarı ise 5,3 milyon civarında.

Rarible Token Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RARI token [mcryptocoin=”RARI” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. RARI token fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”RARI” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. RARI token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”RARI” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”RARI” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

Rarible Token Kaç Dolar?                      

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RARI token [mcryptocoin=”RARI” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle RARI token tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 45,7 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RARI token yılın en düşük seviyesini ise 1,5 dolarla belirledi.

RARI

Rarible Token (RARI) Nasıl Çalışmaktadır?

Rarible token (RARI) satıcıları, satın almak istedikleri parçaları seçebilecek alıcılarla birleştirmeyi amaçlayan bir piyasa platformudur. Platformdaki satıcılar genel olarak dijital sanatçılar, model yaratıcıları veya meme yapımcıları gibi içerik yaratıcılarından oluşur. Yani satıcılar dijital içerik geliştirerek bunları diğer kullanıcılarla buluşturuyor. Rarible token’i bir NFT piyasası olarak özetlememiz de mümkün. Çalışmalarını bir NFT’ye dönüştürmek için içerik oluşturucuların önce Rarible token platformunun yazılımını kullanarak bir token oluşturuyor. Bunu yapmak için web sitesinde bir form dolduruyorlar. Daha sonra kullanıcılar resimlerini ve çalışmalarını temsil eden liste fiyatı gibi diğer verileri platforma giriyorlar.

Rarible token platformu daha sonra Ethereum (ETH) blok zincirinde yeni bir token oluşturur. Ethereum’daki diğer tokenlere benzer şekilde, NFT, Rarible’ın yazılımı kullanılarak cüzdanlar arasında transfer edilebilir. Rarible, sahiplerinin ve işlemlerinin tam tarihini bir NFT koduna yerleştirmek için Ethereum blok zincirinden yararlanır. Yani Rarible token platformu ETH ağından güç alarak faaliyetlerini sergiliyor diyebiliriz.

Rarible Token (RARI) Nasıl Satın Alınır?

Rarible token (RARI) çok sayıda kripto para borsasından temin edilebilir. Bu borsalar arasında Kraken, Coinbase, Gate.io ya da Crypto.com gibi dünyaca ünlü isimler yer alıyor. Kullanıcılar RARI token satan borsalardan birisini tercih ederek sunulan işlem çiftleri aracılığıyla bu kripto parayı satın alabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala