bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,933.00 3.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.87 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 582.96 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 186.47 2.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.632187 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652272 2.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21972 20.21%

Quant (QNT) Nedir, Nasıl Çalışır?

quant network qnt

Quant (QNT) blockchain’de yer alan dağıtımlı defterlerin daha hızlı ve daha etkili gelişebilmesine olanak sunan bir yenilikçi bir kripto para teknolojisidir. Blockchain’de bulunan ve farklı amaçlara hizmet eden dağıtımlı defterler bu teknoloji sayesinde bağlantılı hale gelebilecek.

Quant Nedir?

Blockchain teknolojisinin modern dünyaya sunduğu çok sayıda avantajdan birisi de bilindiği üzere dağıtımlı defterlerdir. Blockchain ilk defa kullanıcılarıyla buluştuğunda toplulukta en çok ses getiren özelliklerden birisi de hiç şüphesiz bu teknolojiydi. DLT adıyla da bilinen bu sanal defterler kullanıcıların ağ üzerinde herhangi bir konuya yönelik organize olabilmelerine imkan tanıyor. Quant ekibi işte tam olarak burada devreye girerek kullanıcıların faydalanabileceği benzersiz bir teknolojiyi kullanıma sokuyor: Overledger.

quant qnt nedir ne değildir

Quant projesini biraz daha yakından incelersek karşımıza ilk çıkan unsurun Quant ağı olduğunu söyleyebiliriz. Bir tür blockchain işletim sistemi şeklinde tanımlanabilecek Overledger teknolojisini merkeze alan bu ağ, bünyesinde birçok blockchain ağını ya da küresel ölçekteki diğer ağları barındırabiliyor. Başka bir deyişle piyasadaki Ethereum blockchain’ine dayanan çok sayıda token’in aksine Quant, kendi özgün blockchain ağına sahip.

Overledger Nedir?

Overledger, Quant projesinin kullanıcılarıyla buluşturduğu ve ekosisteme kolaylık sunan teknolojilerden biri şeklinde ifade edilebilir. Bu teknoloji sayesinde kullanıcıların birçok blockchain ağı arasında kolay ve esnek bir şekilde bağlantı kurabilmeleri mümkün hale geliyor. Overledger teknolojisi sayesinde Quant ağı kullanıcıları çeşitli ağlardaki dağıtımlı defterlere “çoklu dağıtımlı defterler” şeklinde ulaşabiliyor ve bu defterlerden en iyi şekilde istifade edebiliyorlar. Projenin kullanıcılarına sunduğu olanaklardan en dikkat çekici olanı hiç şüphesiz bu.

Quant ağı sahip olduğu teknoloji sayesinde birçok dağıtımlı defter arasında işlem yapabilme yetisini kullanıcılarına sunuyor. Karşılıklı kullanılabilirlik hedefiyle yola çıkan Quant projesi bugün çok sayıda kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Basında Quant ağıyla ilgili sayısız içeriğe ulaşmak mümkün ve bu durum ağın popülaritesini ifade eder nitelikte. Zaten ağda kullanılan token QNT’nin sahip olduğu işlem hacmi de son cümleyle örtüşüyor.

Quant (QNT) Ne Zaman Çıktı?

Quant ekibi serüvenine henüz kripto para piyasasının emeklediği yıllar arasında sayılabilecek 2012’de başladı. Quant projesi o yıllarda, finans üzerine yazılan makaleler ve türev piyasaların fiyatlandırılmasıyla ilgili hazırlanmış kılavuzlar içeren online bir portal olarak kullanıcılarına hizmet ediyordu. Projenin fikir sahibi Gilbert Verdian kariyerinde Birleşik Krallığın kraliyet hazinesinde bilgi güvenliği uzmanlığına dek ulaşabilmiş birisi. Verdian bu vasıfla çalıştığı yıllarda blockchain ile tanışıyor ve bu yeni teknolojinin sunduğu dağıtımlı defterlerin sektörü ile ilgili birçok soruna nasıl çözüm getirebildiğine şahit oluyor. Quant projesinin bu noktadan doğduğunu söylemek yanlış olmaz. Verdian ağdaki dağıtımlı defterlerin koordineli bir şekilde işlev gösterebilmesine yönelik geliştirilen bu projeyi hayata geçirdi.

Quant (QNT) Fiyatı Nedir?

Quant (QNT) kendi blockchain ağına sahip ve 2018’den bu yana birçok kripto para alım satım platformunda işlem görüyor. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre Quant (QNT) 298 Amerikan dolarından alınıp satılıyor. Kripto paranın tüm serüveni boyunca ulaştığı en yüksek fiyat ise 394 dolar. Genel olarak piyasa ile birlikte seyrini sürdüren QNT’nin zaman zaman pozitif ya da negatif ayrıştığını görebilmek mümkün.

quant qnt nedir

Quant projesinde belirlenen azami QNT token sayısına ulaşılmış. Yani tedavüle yeni QNT’lerin dahil olması teknik olarak mümkün görünmüyor. Mevcut QNT’lerin yaklaşık %83’lük bir kısmının dolaşımda olduğunu görüyoruz. Borsalarda yapılan QNT işlemleri ise son verilere göre yaklaşık 172 milyon dolar değerinde hacim meydana getiriyor.

Quant Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Quant coin 4.498,43 TL TL’den işlem görüyor. Quant coin fiyatı son 24 saat içerisinde 2.74% değişim gösterdi. Quant coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 38,042,203 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 2,025,330,913 dolar seviyesinde.

Quant Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Quant coin $ 139.29 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Quant Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 428 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Quant’da yılın en düşük seviyesini ise 7.85 dolarla belirledi.

Quant (QNT) Nasıl Çalışmaktadır?

Quant başlı başına özgün bir blockchain ağı olarak ifade edilebilir. Bu ağ bireysel ve kurumsal kullanıcılar için çok sayıda avantaj ve kolaylık sağlıyor. Overledger teknolojisi ağın kullanıcılarıyla buluşturduğu avantajların başında geliyor. Overledger blockchain ağları arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldıran ve merkezsiz uygulamaların (dApps) çoklu dağıtımlı defterler üzerinde çalışmasına imkan sağlayan bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Çoklu dağıtımlı defterlerde bu şekilde çalışan merkezsiz uygulamalar MApps şeklinde tanımlanıyor.

quant qnt nedir ne değildir

Quant ağından bahsederken ele alacağımız konulardan birisi de hiç şüphesiz QNT tokenler. Kullanıcıların ağda gerçekleştirdikleri işlemlerde kullandığı bu tokenler Quant platformunun vazgeçilmez bir parçası. Bugün QNT tokenler çok sayıda platformda işlem görerek kullanıcılarıyla buluşuyor.

SeeQ nedir?

Ağın kullanıcılarına sunduğu olanaklardan bir diğeri de SeeQ adı verilen bir teknoloji. Bu teknoloji kullanıcılarının, tıpkı Overledger gibi, çoklu dağıtımlı defterlerde araştırma ve analiz yapabilmelerine imkan sunuyor. Örnek vermek gerekirse vergilendirme yetkilileri, düzenleyici yetkililer ya da bu nitelikteki diğer kuruluşlar bahsi geçen teknoloji sayesinde çoklu dağıtımlı defterleri daha kolay değerlendirebilme olanağına kavuşmuş olacaklar.

Quant projesi kullanıcılarına çeşitli alanlardaki sorunlar için çözüm olanakları sunuyor. Bunların başında daha çok girişimcilerin ilgisini çekeceği düşünülen çoklu dağıtımlı defter imkanı bulunuyor. Bu sayede birçok alanda çalışma yürütebilmek mümkün hale geliyor. Quant ağı kapsamında sunulan yenilikler arasında şirketlere yönelik kripto para ödemesi hizmeti de yer alıyor. Geniş bir ölçekte kripto para ödemesi almak ya da yapma arzusundaki şirketler Quant ağı yardımıyla verimli bir çalışma gerçekleştirebilirler.

Quant (QNT) Nasıl Satın Alınır?

Quant (QNT) token tüm dünyada birçok kripto para borsasında alınıp satılıyor. QNT tokenleri bu borsaların herhangi birisinde satın almak mümkün. Binance, Coinbase, KuCoin, Bittrex ya da  Gate.io QNT ile işlem yapılmasına olanak veren kripto para alım satım platformlarına örnek olarak gösterilebilir. Binance QNT için USDT, BUSD, BNB ve BTC işlem çiftlerini sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala