bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,442.00 1.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.08 2.65%
bnb
BNB (BNB) $ 588.32 0.72%
solana
Solana (SOL) $ 154.87 4.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.538582 0.73%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450786 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155812 4.53%

Polygon Avail Nedir? – Modüler Blok Zincir Teknolojisinin Devrimi

polygon avail.png

Polygon Avail, veri kullanılabilirliği katmanı sunarak dApp geliştiricilerine ve blok zincir ağlarına ölçeklenebilirlik ve güvenlik sağlayan modüler bir blok zincir projesidir.

Polygon Avail Nedir?

Avail, modüler bir blokzincir projesidir ve Anurag Arjun ile Mihailo Bjelic tarafından Polygon Labs’ı kurmuş olan bu ikili tarafından başlatışmıştır. 2020’nin sonlarına doğru başlatılan Avail projesi, 2021 yılında kamuoyuna sunulmuştur.

Avail’in temel amacı, geleneksel blok zincir platformlarının sınırlamalarını aşmaktır. Bu amaca, çeşitli uygulama gereksinimlerine uyacak şekilde özelleştirilebilen çok yönlü bir blok zincir platformu sunarak ulaşır. Avail, geliştiricilerin diğer blok zincir çözümlerini inşa etmeleri için temel bir katman olarak hizmet eder. Çeşitli uygulama ihtiyaçlarına hizmet eden özelleştirilebilir bir uzlaşma katmanı ile güvenli ve ölçeklenebilir bir veri erişim katmanı sunar.

Avail’in Teknik Özellikleri ve İşleyişi

Avail, çeşitli blok zincirlerinden güvenli bir şekilde işlem verilerini depolayarak veri erişim sorununu ele alır. Bu, Avail’in bu özel rolde birçok blok zincirine etkili bir şekilde destek olmasını sağlar. Avail, KZG taahhütleri, veri erişimi örnekleme, silme kodlama ve hafif istemci P2P ağ gibi yenilikçi yöntemleri kullanarak, dolandırıcılık kanıtları olmadan bağımsız veri erişimi doğrulamasına olanak tanır.

Veri Kullanılabilirliği Katmanı Olarak Avail

Herhangi bir yürütme ortamının üstüne zincir inşa edilebilen güvenli ve ölçeklenebilir bir ağa sebep olur. Avail, diğer zincirler için veri saklama saldırılarından doğan endişeleri ortadan kaldırır ve mevcut Layer 2 zincirleri için Validium çözümleri aracılığıyla işlem kapasitesini ve maliyet etkinliğini önemli ölçüde artırır, herhangi bir rollup ile kolayca entegre edilir. Avail’ın yenilikçi yaklaşımı, karmaşık uzlaşma katmanının yürütme ve doğrulama görevlerini etkili bir şekilde ayıran bir ayrık metodolojiyi benimser.

Bu düşünceli strateji, uzlaşma katmanının temel görevini, yalnızca işlem sıralamasını önceliklendirmek ve veri erişimini sağlamak için yönlendirmesine olanak tanır. Böylece Avail, validator set yönetimi sıkıntıları olmadan, kendi benzersiz yürütme ortamına sahip otonom zincirlerin veya yan zincirlerin sorunsuz bir şekilde oluşturulmasına güç verir.

Avail’in Modüler Yaklaşımı ve Özellikleri

Önemli bir nokta olarak, Avail, node operatörleri tarafından sağlanan blok zinciri verilerini dikkatlice incelemek için gelişmiş matematiksel teknikleri kullanarak kendini ayırt eder. Bu titiz inceleme, verinin güvenilirliğini sağlar ve ağdaki her operatörün onayına gerek olmadan bu benzersiz kombinasyon, modüler tasarım ve son teknoloji matematik doğrulama, Avail’i blockchain teknolojisinde bir öncü olarak konumlandırır ve geleceğin merkeziyetsiz sistemleri için sağlam ve güvenli bir çerçeve sunar. Bunlara ek olarak Avail, şimdiden blockchain haberlerine konu olmaya başlamıştır.

Polygon Avail’in Ekosistemdeki Yeri

Katman-2 tarafındaki sunduğu hizmetler ve bağımsız blockchain’ler için önemli avantajlar sağlayan Polygon Avail, bu iki unsur ile ön plana çıkıyor. Katman-2 çözümlerine çeşitli entegrasyonlar sağlayan Polygon Avail, aynı zamanda bağımsız blockchain’lerin iletişimi konusunda kolaylık sağlıyor.

Katman 2 Çözümleri ile Entegrasyon

Veri erişim katmanı, blok zincir üzerindeki veriyi kaydetme ve güvenli bir şekilde saklamaya olanak sağlar. Bu katman, gerçekleşen işlemleri sorunsuz şekilde yönetmeyi ve bir çok işlemi ele almayı kolaylaştırmak adına tasarlanmıştır. Öncelikli amacı, verileri güvenle kaydetmek ve kolayca erişilebilir olmasını sağlamaktır.

Bağımsız Blok Zincirleri için Avail’in Avantajları

Avail, farklı blok zincir ağları arasında iletişimi kolaylaştıran araçlar sunarak ve bu zincirler arası işlemleri ve veri paylaşımını mümkün kılarak, ağlar arası etkileşimi arttırır.

Avail ile Geliştirilen Uygulamalar için Potansiyel Kullanım Durumları

Avail blokchain için birçok potansiyel kullanım alanı mevcut ve blokchain teknolojisi geliştikçe, Avail için birçok yenilikçi uygulama bekleyebiliriz. Şimdilik, Avail Blokchain’in birkaç kullanım alanını inceleyelim.

DeFi Uygulamaları

Avail, ödünç verme, borç alma ve ticaret gibi DeFi uygulamaları için güvenli ve değiştirilemez bir veri depolama çözümü sunar. Bu merkeziyetsiz veri depolama, veriler üzerinde hiçbir tek elin kontrolünü sağlar. Ayrıca, Avail, DeFi uygulamalarının talep ettiği yüksek işlem kapasitesini ve düşük gecikmeyi sağlama yeteneğine sahiptir, performans gereksinimlerini etkili bir şekilde karşılar.

Oyunlar ve Sosyal Medya Platformları

Avail, çok oyunculu oyunlar ve sanal dünyalar da dahil olmak üzere oyun uygulamalarını güçlendirmek için uygun bir çözümdür. Oyun uygulamalarının yüksek işlem kapasitesi ve minimum gecikme gereksinimleri, Avail’in etkili bir şekilde üstesinden gelebileceği hassas doğasını oluşturur. Ayrıca, Avail, oyuncu istatistikleri ve oyun durumları gibi kritik verilerin depolanması ve doğrulanması için oyun uygulamaları içinde değerli bir araçtır, bu da sonuçta bu oyun deneyimlerinin adil ve güvenli bir şekilde gelişmesine katkı sağlar.

Polygon Avail’in Geleceği ve Gelişim Yol Haritası

Anurag Arjun’un 2017 yılında Matic Network olarak bilinen Polygon Labs’in kurucu ortağı olmasının ardından, Avail girişimi 2020 yılında Polygon kapsamında başlamıştır. 2021 yılında Polygon tarafından duyurulmuş ve 2021 yılındaysa Avail Testnet 1 piyasaya sürülmüştür.

2023 yılında Avail için bir çok yenilik meydana gelmiştir. Bunlardan ilki ve en önemlisiyse yılın başlarında Polygon’dan ayrılarak bağımsız bir varlık haline gelmesi ve bu yıl içerisinde testnet etkinlikleri olan Kate ve Clash of Nodes’un  başlamasıdır. Ekip çalışan sayısını 16’dan 39’a çıkararak büyüme yaşamış ve yeni partnerlikler duyurulmuştur.

2024 yılında ise Clash of Nodes’un devam edeceğini ve heyecan verici yeni partner etkinliklerinin başlayacağı duyuruldu. Gelişmeye devam edeceklerini belirten ekip, 2024 yılının başlarında yeni haberler ile gün yüzüne çıkacağının açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala