bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Polygon Ağı Üzerine Kurulu Sosyal Medya: Lens Protocol

Polygon Aği Üzerine Kurulu Sosyal Medya Lens Protocol 1

Blockchain sektörü hızla büyümeye devam ederken yeni nesil ürünler de piyasaya sürülmeye devam ediyor. Özellikle Blockchain teknolojisinin merkeziyetsizliğinden yararlanmak isteyen platformlar bu konuda oldukça aktif durumda. Öyle ki bu projelerden birisi olan ve Polygon ağı üzerine kurulu ilk Blockchain tabanlı sosyal medya platformu olma özelliğine sahip Lens Protocol, Aave Companies tarafından piyasaya sürüldü. Geliştiriciler platformun ilerleyen dönemde Twitter’a rakip olmasını bekliyor.

Polygon Aği Üzerine Kurulu Sosyal Medya Lens Protocol

Polygon Ağı Üzerine Kurulu Sosyal Medya Platformu: Lens Protocol

Aave Companies, geliştiricilerin merkeziyetsiz bir sosyal ağ uygulamaları oluşturmasına olanak tanıyan açık kaynaklı Lens Protocol’ü halka açık bir şekilde piyasaya sürdü. Bugünden itibaren kullanıcılar bir Lens Profili için NFT‘si basabilir ve Lens’in açık sosyal grafiğinde çalışan 50’den fazla uygulama ile etkileşime girebilir.

Lens Protocol, içerik oluşturucuların sosyal medya verilerine sahip olmalarını ve araç setini kullanarak oluşturulan herhangi bir uygulamada yanlarında götürmelerini amaçlıyor. Kullanıcılar takipçilerini, topluluklarını ve içeriklerini kendi NFT profillerine bağlayabiliyor ve bunları herhangi bir yeni uygulamaya transfer edebiliyor. Birisi bir Lens NFT profili oluşturduğunda, bunu yaptıkları tüm içeriği ve izleyicileriyle olan ilişkilerini depolamak için kullanabiliyor. Geliştiriciler protokol amacının içerik oluşturuculara nereden kaynaklandığına bakılmaksızın içeriklerinin sahipliğini vermek olduğunu söylüyor.

Konu hakkında konuşan Aave Companies CEO’su ve kurucusu Stani Kulechov şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medya deneyimi, son on yılda nispeten değişmeden kaldı ve bunun çoğu, sosyal ağınızı tek bir platformda tutmanızı isteyen şirketler ve içeriğinizin yalnızca onlara ait olmasını istemeleri yüzünden oldu” 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala